S-skatteordfører: Frygtede beløbet var endnu større

Jesper Petersen (S) er ikke overrasket over, at der er svindlet for 12,3 milliarder kroner.

Jesper Petersen (S) havde frygtet, beløbet var endnu større. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Det var ikke uventet, at det samlede beløb, Skat har sendt til svindlere er steget, siger Socialdemokraternes skatteordfører Jesper Petersen.

Det gør han efter Skats egen undersøgelse har vist, at der samlet er blevet svindlet for 12,3 milliarder kroner, 3,2 milliarder mere end hidtil antaget.

- Jeg har hele tiden frygtet, at beløbet ville blive endnu større. Og Skatteministeriet har heller ikke lagt skjul på, at det kunne ske.

- Så der har været en risiko for, at det allerede uhyrlige tal på ni milliarder kroner kunne blive højere. Og det er det blevet. Det er grotesk, siger Jesper Petersen.

Hullet er stoppet

Efter sagen om svindel med refusion af udbytteskat kom frem, er der sket en større oprydning i Skat. Det får Jesper Petersen til at finde ro i, at det umiddelbare hul i kassen er stoppet.

- Nu er lige præcist dette problem stoppet, men det er et symptom på en skatteforvaltning, der slet ikke fungerer, som den skal i Danmark.

- Og dermed også et kraftigt signal om, at regeringen ikke må begynde at drosle ned for ambitionerne om at rette op i Skat, siger Jesper Petersen.

Det må ikke ske igen

Han mener, at der er rigeligt arbejde tilbage i at få et velfungerende Skat.

- Det er afgørende at investere kraftigt i at forbedre Skat, så dette her ikke kan ske igen, og at andre problemer ikke kan opstå.

- Der er desværre tegn på, at den stadig er helt gal i Skat, siger ordføreren.

Svindlen med refusion af udbytteskat skete ved, at Skat ingen ordentlig kontrol havde med udbetalinger af refusion af udbytteskat til personer, der ikke er beskattet i Danmark.

Det åbnede en ladeport for, at alle kunne søge om refusion af udbytteskat og få tilsendt beløb direkte.

/ritzau/

Facebook
Twitter