S: Stort frafald skal ikke ramme mønsterbrydere

S fastholder karakterkrav på 2 - ellers vil det gå ud over mønsterbrydere.

Annette Lind, der er undervisningsordfører for S, vender tallene fra Undervisningsministeriet om: Man kan også sige, at hver anden, der kommer i gymnasiet trods lave karakterer i dansk og matematik får studentereksamen. (Foto: Jørgen Kirk © Scanpix)

Hver anden elev, der dropper ud af gymnasiet, fik under 4 i folkeskolens dansk og matematik, viser ny opgørelse fra Undervisningsministeriet.

Men tallene får ikke Socialdemokraterne til at ændre holdning. Et krav på 4 i de to fag for at blive optaget på gymnasiet i første omgang er og bliver ikke partiets politik.

- Et karakterkrav på 4 vil komme til at ramme mønsterbryderne. De, som måske bliver familiens første til at få en studenterhue, siger undervisningsordfører Annette Lind.

- Man kan også vende den om: Hver anden, der kommer i gymnasiet på trods af lave karakterer i dansk og matematik, ender med at gennemføre, siger hun.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby mener, at de nye tal fra hendes eget ministerium viser, at man gør mange unge en bjørnetjeneste ved fuldstændig ukritisk at sige, at det ikke spiller en rolle, hvad det faglige indgangsniveau er.

Men for Socialdemokraterne er spørgsmålet principielt.

- For os betyder det noget, at vi ikke ikke begrænser dem, som kan og gerne vil. Vi ser gerne, at flere begynder at læse en erhvervsuddannelse, men vi vil ikke fratage dem muligheden for at søge ind på gymnasiet, siger Annette Lind.

/ritzau/

Facebook
Twitter