S-top går til modangreb på Ritt

Socialdemokraternes gruppeformand Carsten Hansen mener, at det er typisk for Ritt Bjerregaard, at hun sætter brand i en debat uden at være konkret. Det sker, efter at overborgmesteren har kritiseret partiets strategi i valgkampen.

Socialdemokraternes gruppeformand Carsten Hansen mener ikke, at Ritt Bjerregaard er konstruktiv i sin kritik. (© Folketinget)

- Det ligner den måde, hun har arbejdet på i mere end 30 år. Hun sætter brand i en debat uden at være konkret. Sådan lyder gruppeformand Carsten Hansens dom over Ritt Bjerregaards initiativ, der har fået navnet "Den Røde Skole".

Overborgmesteren lagde i aftes et debatoplæg ud på hjemmesiden for Socialdemokraterne i København. Her skriver Ritt Bjerregaard og tre andre Socialdemokrater, at valget blev et forsmædeligt nederlag, som det er fatalt ikke at tage ved lære af.

Debatten er ikke konstruktiv

- Der er brug for, at vi sætter spørgsmålstegn ved vores politiske projekt, og der er brug for grundigt at diskutere de tanker og de ambitioner, der ligger hos den moderne venstrefløj, skriver de.

Partiformand Helle Thorning-Schmidt hilser i Politiken en konstruktiv debat velkommen. Men gruppeformamd Carsten Hansen mener ikke, at Ritt Bjerregaards debatoplæg er konstruktivt.

- Jeg er ked af den måde Ritt har startet denne debat på. For det er ikke så konstruktivt, at erklære alt muligt andet for noget der ikke dur, i stedet for at være med til at tage et ansvar og gå ind i debatten med konstruktive forslag, siger Carsten Hansen.

Det er i orden at diskutere politik

Gruppeformanden understreger, at partiet er midt i en grundig evaluering af forløbet omkring valget.

Socialdemokraternes boligordfører Sophie Hæstorp Andersen mener, at debatten om Socialdemokraternes strategi skal holdes internt. Og hun er uenig i store dele af Ritt Bjerregaards kritik.

- Vi har en god politik på en lang række områder. Men det er altid velkomment at diskutere politik. Jeg synes bare, at den måde, man inviterer på her, er underlig, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Antorini er tilmeldt debatmøderne

Forløbig har initiativtagerne bag "Den Røde Skole", med Ritt Bjerregaard i spidsen, indkaldt til fire debatmøder. Og uddannelsesordfører Christine Antorini har allerede meldt sig til møderne. Hun kalder i Politiken tonen i debatoplægget for "hård", men hun er enig i dele af den kritik, der bliver fremført.

- Vores velfærdsdagsorden var for snæver, og vi skal passe på med at reducere velfærdsdebatten til et spørgsmål om at afskaffe lukkedage. Det er jo bare et af midlerne til at nå et samfund, hvor der er plads til det moderne liv, siger hun.

Facebook
Twitter