Tema Kontanthjælpsloftet

S: Vi kæmper videre mod kontanthjælpsloft

Selv om handicappede i særboliger undtages fra kontanthjælpsloftet, er forslaget stadig helt uspiseligt for S.

Beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen (S) slår fast, at ændringen på ingen måde får partiet til at synes om kontanthjælpsloftet. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Handicappede, der på grund af deres behov er henvist til at bo i en særlig - og ofte dyr - bolig, vil alligevel ikke blive ramt af det kontanthjælpsloft, regeringen og de borgerlige partier er i færd med at indføre.

Flere af forligspartierne oplyser til Ritzau, at lovforslaget vil blive ændret på grund af den kritik, der har været fra en række organisationer.

Kontanthjælpsloftet

Blå blok er blevet enige om nye regler for det, som kaldes kontanthjælpsloftet - altså grænsen for, hvor meget folk kan modtage i offentlige ydelser. Mindre ferie, mindre boligstøtte og krav om mindst 225 timers arbejde på et år er blandt de nye regler.

Gå til tema

Det vækker glæde hos Socialdemokraterne, men beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen slår dog fast, at det på ingen måde får partiet til at synes om kontanthjælpsloftet.

Han mener, at de borgerlige partier har foretaget en regulær kovending i spørgsmålet.

- Godt, der er sket en kovending, men der er endnu mere, der skal ryddes op i. Der vil stadig være handicappede og enlige mødre, der kommer til at leve i fattigdom, siger han.

- For cirka 14 dage siden lavede jeg et ændringsforslag på lige nøjagtigt det for at lægge pres på Dansk Folkeparti. Det, sammen med pres fra handicaporganisationer, har åbenbart gjort, at de har givet sig, siger han.

- Men det er slet ikke ovre endnu. Der er stadig børnefamilier, der bliver ramt på pengepungen.

/ritzau/