S vil afsætte 100 millioner til krigsveteraner

Der er for mange veteraner, der har det dårligt, siger Mette Frederiksen (S).

- Vi foreslår en indsats, der både handler om de veteraner, der har behov for det, men også deres familier, siger Socialdemokraternes partiformand Mette Frederiksen. (Foto: © © Uffe Weng, Scanpix)

Efter flere hændelser med selvmord blandt danske krigsveteraner, skal indsatsen over for veteranerne nu styrkes.

Sådan lyder forslaget i dag fra Socialdemokraterne, der vil afsætte 100 millioner om året til hjemvendte veteraner.

- Vi foreslår konkret at give en bedre indsats for vores veteraner i Danmark. Det er vigtigt at sige, at der er mange veteraner, som har det godt, og som trives i deres liv, når de er kommet hjem fra krig. Men der er også mange, der ikke har det godt på krop og sjæl, siger partiformand Mette Frederiksen (S) til DR Nyheder.

- Vi har desværre veteraner, som begår selvmord. Vi har veteraner, som har alvorlige, psykiske problemer. Vi har også veteraner, der har alvorlige, fysiske problemer.

Men det er ikke kun veteranerne, der skal have hjælp, påpeger hun.

- Og vi skal også huske alle de pårørende. Der er både ægtefæller, børn, forældre og andre familiemedlemmer, og vi foreslår en indsats, der både handler om de veteraner, der har behov for det, men også deres familier, siger hun.

Partiformanden kan dog ikke sige konkret, hvad pengene skal bruges til.

- Vi skal være varsomme med at sidde på Christiansborg og tro, at vi ved alt om, hvordan det er at være veteran, så vi vil gerne lave det sammen med veteranforeningerne.

- Det kan være hjælp til at komme tilbage på arbejdsmarkedet, psykologbistand eller noget tredje, siger hun.