S vil have redegørelse om milliardsvindel

Socialdemokraternes skatteordfører kræver en redegørelse fra skatteministeren om, hvordan udenlandske selskaber kunne tiltuske sig milliarder af danske skattekroner.

Det er så alvorligt, at udenlandske svindlere angiveligt er sluppet afsted med 6,2 milliarder skattekroner, at Socialdemokraternes skatteordfører vil have en redegørelse fra skatteministeren.

6,2 milliarder kroner er mange penge. Det er for eksempel mere, end hvad samtlige borgere i Esbjerg Kommune betalte i kommuneskat sidste år.

Det er samtidig det beløb, Skat mistænker, at udenlandske svindlere har haft held til at franarre skattevæsenet ved svindel med aktieudbytter.

Og det er en så alvorlig forbrydelse, at Socialdemokraternes skatteordfører, Jesper Petersen, vil kræve en redegørelse fra den nytiltrådte skatteminister Karsten Lauritzen (V).

- Jeg vil bede skatteministeren om en grundig redegørelse om den her sag og Skats ageren i den. Og så må vi se bagefter, om der er behov for politiske eller administrative ændringer, siger Jesper Petersen.

Han er 'nærmest rystet over', at det angiveligt har kunnet lade sig gøre for udenlandske svindlere at få tiltusket sig de mange skattekroner.

- Det må jo simpelthen ikke kunne foregå, siger han.

Udenlandske selskaber bad selv om pengene

Skat har selv meldt den enorme svindelsag til Bagmandspolitiet, som nu er gået i gang med at forberede en efterforskning.

Svindlen er ifølge Skat sket ved, at udenlandske selskaber har bedt skat om refusion for skat betalt i forbindelse med aktieudbytte - selvom de udenlandske selskaber aldrig har haft noget aktieudbytte af danske aktier.

Selskaberne har overbevist Skat om, at de havde penge til gode, ved at indsende forfalsket dokumentation og Skat har efterfølgende udbetalt pengene.

Påfaldende stigning i udbetalinger

Svindlen har tilsyneladende foregået siden 2012 og er undervejs steget voldsomt i omfang.

Jesper Petersen undrer sig over, at udbetalingerne er fortsat og steget i så lang tid

- Jeg vil godt have en grundig redegørelse af, hvad der er sket, førend vi starter en kalkunjagt på skat. Men det er da påfaldende, at der sker så kraftig en stigning i antallet af forespørgsler om at få refunderet skat, siger han, og fortsætter:

- Så det lader til, at nogle alarmklokker burde have ringet.

Skatteministeren afventer Skat

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) ønsker ikke at kommentere sagen, men han skriver i en orientering til Folketingets skatteudvalg, at han vil afvente Skats egen undersøgelse af sagen.

- Jeg vil følge den undersøgelse, SKAT sammen med Intern Revision har iværksat, tæt og vil orientere Skatteudvalget, når resultatet af undersøgelsen foreligger, hedder det i skatteministerens orientering.

Facebook
Twitter