S vil ikke stemme for finansieringen af udrejsecenter på Lindholm

Finansordfører støtter nyt udrejsecenter, men vil alligevel stemme gult til Lindholm.

- Vi til at stemme gult – altså vi afstår fra at stemme, siger S' finansordfører om finansieringen af Lindholm. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Selv om Socialdemokratiet selv har foreslået, at man laver et nyt udrejsecenter, hvor man adskiller udvisningsdømte kriminelle fra de øvrige, så kommer partiet ikke til at stemme for finansieringen af et center på øen Lindholm i Stege Bugt.

Det siger Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht, under finanslovsdebatten i dag.

- Dagens ændringsforslag handler om at donere en større pose penge til centeret, og vi støtter som sagt et center, men kender ikke det konkrete beslutningsgrundlag. Og derfor kommer vi til at stemme gult – altså vi afstår fra at stemme, siger han i Folketingssalen i et svar til Det Radikale Venstre.

Folketinget skal senere i dag stemme om finansieringen af udrejsecentret, der skal huse udlændinge på tålt ophold fra 2021.

I regeringens og Dansk Folkepartis finanslov lyder det, at der vil være udgifter i forbindelse med etableringen og driften af centret på 750 millioner kroner frem mod 2022.

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, kritiserer i salen, at Socialdemokratiet kommer til at afstå fra at stemme.

- Jeg forstår simpelthen ikke hvilke oplysninger, man savner for at kunne tage stilling til ændringsforslaget. Det er godt, at Socialdemokratiet har skiftet kurs på udlændingeområdet, men skulle man så ikke tage at bakke op her, hvor vi gør noget ved et område, der har sejlet, siger han.

Debatten om finansloven ventes at tage det meste af dagen i dag. I morgen skal finansloven for næste år stemmes igennem.

Facebook
Twitter