S vil øge straffen for momssvindel

”Trykket på svindlerne skal styrkes”, siger Socialdemokraternes skatteordfører Jesper Petersen før dagens samråd

Straffen for momssvindel skal være hårdere, siger Jesper Petersen, skatteordfører for Socialdemokraterne. Han har indkaldt skatteministeren i samråd efter DR's afsløring om momssvindel.

Mere mandskab, bedre kontrol, styrket samarbejde – og et kig på strafferammen for svindel.

Det foreslår Socialdemokraternes skatteordfører Jesper Petersen før dagens samråd, der kommer efter DR’s afsløringer om momssvindel og mulig forbindelse til terrorfinansiering.

Jesper Petersen kalder afsløringerne for ”opsigtsvækkende” og understreger, at ”det ikke er tiden at slække trykket på svindlerne – tværtimod må det styrkes”.

- Skatteministeren skal garantere Folketinget, at der tilføres de nødvendige ressourcer til at gøre livet surt for svindlerne. Vores fællesskab mister mange penge, lovlydige virksomheder bliver undergravet og organiseret kriminelle – endog terrorister – beriger sig på alle andres bekostning, siger Jesper Petersen.

Skatteordføreren ønsker også, at der skabes en mulighed for, at lovlydige virksomheder kan tippe om mistænkelige forhold på markedet.

- Endelig bør der være en evaluering af om strafferammen for momssvindel har en tilstrækkelig forebyggende effekt. Vi har i at gøre med organiseret kriminelle, der helt kalkuleret går ind i svindel mod fællesskabet.

- Der skal både være en reel risiko for at blive opdaget og en straf, der afskrækker dem, der påtænker at starte en momskarrusel.