Sagt af Pia K. gennem tiderne

Dansk Folkepartis afgående leder har altid været god for skarpe udtalelser, som vil vil blive husket.

Pia Kjærsgaard har gennem alle sige år i Folketinget været god for citatværdige udtalelser. (Foto: Henrik Sørensen © Scanpix)

Dronningen af dansk politik. Christiansborgs grand old lady.

Den mest magtfulde. Den mest udskældte.

Alle har en mening om Dansk Folkepartis nu afgående formand Pia Kjærsgaard, og hun er en kvinde, der selv flittigt har delt ud af sine meninger. Her er et meget lille udpluk af det, Pia Kjærsgaard har sagt gennem tiderne.

- Vi vil ikke have folk i Danmark, som ikke vil være en del af det danske samfund. Danmark er for lille til parallelsamfund. Folk fra lande som Afghanistan og Pakistan har længe givet os problemer (Ekstra Bladet, 4.8.2010).

- Jeg giver Søren Krarup fuldstændig ret i, at det er nøjagtigt det samme symbol - et tørklæde og et hagekors (TV-Avisen, DR1, 29.4.2007)

- Er man dansk statsborger, er man dansker - så er man ikke iraker, vietnameser, europæer eller verdensborger. For man kan ikke være flere ting på én gang. Det samme sker, hvis jeg flytter til USA og får amerikansk statsborgerskab - så er jeg amerikaner. Men det betyder ikke, at man skal afskrive sin egen kultur og glemme, hvor man kommer fra. For det er bare dejligt, at der er forretninger, som sælger spændende frugt og udenlandsk te. Og jeg har ikke det fjerneste imod, at folk er sorte, brune, gule, eller hvad de nu er. Men hvis man er dansker, er man dansker, punktum (Politiken 27.maj 2008)

- Hvis de (svenskerne, red.) ønsker at forvandle Stockholm, Göteborg og Malmø til et skandinavisk Beirut med bandekrige, æresdrab og massevoldtægter, så lad dem gøre det. Vi kan altid afspærre Øresundsbroen (BBC, 19.2.2005; citeret efter Ekstra Bladet, 25.1.2010).

- Bistandsloven er passé, fordi den passede til en dansk familietradition og arbejdsmoral og ikke til muslimer for hvem, det er hæderligt at blive forsørget af andre, mens konen føder en masse børn. Børnechecken udnyttes, da en indvandrer opnår rekordindtægt i kraft af en lille snes børn. Massevoldtægter må gives nye strafferammer, fordi problemet først er kommet med de mange asociale andengenerationsindvandreres hærgen (Pia Kjærsgaards Ugebrev, 25.2.2002).

- Venstre har slet ikke gjort noget, og det er selve problemet. De har slet ikke forsøgt at sætte værdipolitikken på dagsordenen, og det er et svigt fra Venstres side (Berlingske 8.april 2012)

- Danmark er et lille land, og vi vil ikke forstyrres. Og selv om det lyder lidt firkantet, så mener jeg faktisk ikke, at Danmark er et naturligt sted for muslimer (Information, 27.12.1997).

- Det har været nævnt, at den 11. september blev anledningen til en kamp mellem civilisationerne. Deri er jeg ikke enig. For en kamp mellem civilisationer ville jo betinge, at der var tale om to civilisationer, og det er ikke tilfældet. Der er kun én civilisation, og det er vores. (Sagt under Folketingets åbning, 2.10.2001).

-Jeg bryder mig ikke om dem, der generaliserer muslimer. Men med selve islam, der må jeg sige, at jeg har sværere og sværere ved at skelne mellem islam og islamismen. (Information, 20.1.2010).