Samtlige partier enige om medicin-prioritering

Partierne er blevet enige om syv prioriteringsprincipper for sygehusmedicin. Danske Regioner tager nu over.

- Jeg er utroligt glad for, at samtlige partier i Folketinget har valgt at stå bag principperne, som sætter rammen for prioriteringer inden for sygehusmedicin, siger sundhedsministeren. (Foto: Preben madsen © Scanpix)

Mere sundhed for pengene, åbenhed og hurtig ibrugtagning af ny, effektiv medicin.

Sådan lyder nogle af de prioriteringsprincipper for sygehusmedicin, som sundhedsminister Sophie Løhde (v) søndag fremlægger på baggrund af en aftale indgået mellem alle partier i Folketinget. Ministeren vil nu overdrage principperne til Danske Regioner.

- Jeg er utroligt glad for, at samtlige partier i Folketinget har valgt at stå bag principperne, som sætter rammen for prioriteringer inden for sygehusmedicin.

- Alle partier har haft en konstruktiv tilgang til drøftelserne, og ved at bakke op om principperne viser vi, at vi som et samlet folketing er parat til at påtage os et medansvar for udviklingen i sundhedsvæsnet. Det vil jeg gerne kvittere mange gange for, lyder det fra sundhedsministeren.

Sophie Løhde vil på vegne af Folketingets partier overdrage principperne til regionerne i forbindelse med Danske Regioners generalforsamling i Aarhus 7. april 2016.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk