Samuelsen er ikke bekymret over støtte til skat

VK-regeringen har tabt værdikampen på gulvet, når 7 ud af 10 danskere støtter verdens højeste skattetryk, siger Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen.

VK-regeringen har tabt værdikampen på gulvet, når 7 ud af 10 danskere støtter verdens højeste skattetryk, siger Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen.

De røde har vundet værdikampen over Venstre og De Konservative, når næsten 7 af 10 danskere betaler verdens højeste skatter med glæde.

Det mener Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, om meningsmålingen fra Greens Analyseinstitut i dagbladet Børsen.

Her støttes verdens højeste skattetryk selv af de borgerlige kernevælgere. 37 procent af De Konservatives og 44 procent af Venstres vælgere afviser, at politikerne bør sænke skattetrykket.

- Vi går frem i meningsmålingerne. Flere og flere kan godt se, at det ikke holder at rende rundt med verdens højeste skattetryk i en global verden. Vor konkurrenceevne styrtdykker, og vi har mistet 150.000-200.000 arbejdspladser på et år, siger Anders Samuelsen.

Spørgsmål: - I lande med et lavere nominelt skattetryk skal man blandt andet betale sundhedsforsikring. Ender regningen ikke på det samme niveau som i Danmark?

- Jo, hvis man ikke prioriterer, så kerneydelserne er på plads. Så man ikke ansporer til at forlade arbejdsmarkedet, som vi gør herhjemme med efterlønnen, siger Liberal Alliances leder.

Spørgsmål: - Er det for meget fedt i den danske model?

- Det er der ingen tvivl om. Man kan bare læse rapporterne fra Velfærds- og Arbejdsmarkedskommissionen, siger Anders Samuelsen.

Den økonomiske debat rykkede mod venstre i 2001 med VK-regeringens skattestop, så de borgerlige bestemte sig for at omklamre den offentlige sektor.

Det siger professor Peter Kurrild-Klitgaard fra Institut for Statskundskab ved Københavns Universitetet til Børsen.

/ritzau/

FacebookTwitter