Samuelsen erkender vag TV-optræden

- Jeg kan godt forstå, hvis folk synes jeg er vag i TV-Dokumentar. Men det er kunstigt konstant at have en kamera snurrende, siger Samuelsen, der i korte øjeblikke haft lyst til at lukke partiet.

Anders Samuelsen erkender, at han i korte øjeblikke har overvejet at nedlægge Liberal Alliance. (Foto: © DR, DR-Tekst-TV)

Medstifter af det smuldrende parti, Liberal Alliance, Anders Samuelsen, kommenterer nu for første gang Christoffer Guldbrandsens TV-dokumentarfilm, "Dagbog fra midten".

Han erkender, at han kan fremstå vag i filmen, men i bund og grund brød han sig ikke om at have kameraet så tæt på, når vigtige diskussioner skulle tages. Dokumentaren beskriver tilblivelsen og nedturen for Ny/Liberal Alliance.

- Jeg kan også rammes af lysten til at nedlægge Liberal Alliance - ikke mindst efter de dårlige meningsmålinger. Men hvem skal så bryde VKO-flertallet uden at det bliver et rødt flertal, spørger Anders Samuelsen, der tilføjer, at Alliancen stadig har puls, til trods for at nogle måtte mene, at han fremstår svag i TV-dokumentaren.

- Selvfølgelig er det nemmere at finde en hængkøje, men sådan er jeg ikke indrettet, og Danmark har hverken brug for endnu et VKO-flertal eller en rød regering med Villy Søvndal som finansminister og Frank Aaen som justitsminister, siger Anders Samuelsen til DR Nyheder.

Brød sig ikke om kamera

- Filmen er Christoffer Guldbrandsens subjektive udlægning af, hvad der skete. Der er ikke mere virkelighed i dén film end hvis man havde et kamera med på et lærerværelse eller på en avisredaktion. Folk opfører sig ikke, som de ellers ville gøre, og det gjorde jeg heller ikke.

- Jeg holdt mig tilbage, og derfor kan jeg fremstå vag, men folk der ser filmen skal vide, at det var bevidst. Nogle ting havde vi bedre af at drøfte, uden at kameraet snurrede i baggrunden, siger Anders Samuelsen, der for tiden er på skiferie i Østrig - og "ser frem mod nye solbeskinnede højder".