Samuelsen før krisemøde med baglandet: Jeg glæder mig

Liberal Alliances politiske leder vil hverken tage forskud på sorgerne eller glæderne før møde i partiets hovedbestyrelse i eftermiddag.

- Jeg vil hverken tage forskud på sorger eller glæder, siger Anders Samuelsen før hovedbestyrelsesmødet i eftermiddag. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

LA-leder Anders Samuelsen skal om få timer stå skoleret for Liberal Alliances hovedbestyrelsen ovenpå tumultariske uger i dansk politik med den horsensianske partistifter og leder i centrum.

Skattelettelserne blev hverken historisk store eller landet før jul, som Anders Samuelsen ellers havde lovet. I stedet endte regeringen med at droppe de største ambitioner på skatteområdet for i stedet at fokusere på en mindre aftale om at lette skatten.

Hele forløbet endte Anders Samuelsen med at undskylde overfor sit parti i et opslag på Facebook.

I de seneste dage har kritikken fra partiets bagland væltet frem i medierne, men Anders Samuelsen ser alligevel frem til at møde hovedbestyrelsen i Nyborg, siger han til DR Nyheder.

- Det glæder jeg mig til. Jeg glæder mig altid til at møde baglandet og tage en god og åben diskussion om, hvor er dansk politik lige nu, og hvor er Liberal Alliance, siger han.

Flere partimedlemmer vil have partiet ud af regeringen

Siden statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag meldte ud, at regeringen dropper at forsøge at forhandle en aftale på plads med Dansk Folkeparti for at få historisk store skattelettelser igennem med omfattende udlændingestramninger som betaling, har kritikken af Liberal Alliances ledelse været hård.

Til DR Nyheder har flere medlemmer forklaret, at det måske vil give bedre mening, at Liberal Alliance gik ud af regeringen, ligesom andre dele af baglandet har rejst en diskussion om, hvorvidt Samuelsen skal fortsætte som partiets leder.

Begge dele har Anders Samuelsen kategorisk afvist. Partilederen siger, at man er del af en regering, der sænker skatten hele tiden, og det er man tilfreds med. Med blandt andet det argument i bagagen kan han rejse til Nyborg – for han forventer en debat.

- Jeg vil hverken tage forskud på sorger eller glæder. Jeg møder altid hovedbestyrelsen med et åbent sind og lytter til det, der bliver sagt, og så svarer vi efter bedste evne på de spørgsmål, der bliver stillet, siger Anders Samuelsen.

Hvordan vil du forklare hovedbestyrelsen det forløb, der har været?

- Det holder jeg mellem hovedbestyrelsen og mig, og jeg glæder mig til at møde dem.

Lokalformand trækker sig fra partiet

Hovedbestyrelsesmødet bliver afholdt på samme dag, som Liberal Alliances formand i Thy/Mors, Leo Skydt Jørgensen, har meddelt, at han trækker sig som lokalformand og ikke forlænger sit medlemskab af Liberal Alliance.

Han begrunder det i et opslag på Facebook med mistillid til folketingsgruppen i partiet.

- I henhold til mine tidligere udmeldinger omkring den manglende tillid, jeg har til folketingsgruppen i LA, har jeg valgt at trække mig som formand for vores lokalforening, og mit medlemskort vil ikke blive fornyet, lyder det.

DR Nyheder ville gerne have spurgt Anders Samuelsen til det konkrete tilfælde, men han forlod partiets gruppeværelse på Christiansborg, før DR Nyheder kunne stille flere spørgsmål.

Liberal Alliances hovedbestyrelse består af flere folketingsmedlemmer og ministre samt storkredsformænd og medlemmer, der er udpeget af landsorganisation.

Facebook
Twitter