Samuelsen truer igen Løkke: Lav reformer eller forsvind

Liberal Alliances leder truer med at fælde regeringen, hvis ikke der gennemføres reformer.

LA-leder Anders Samuelsen kræver tre reformer gennemført i år, ellers vælter partiet regeringen. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen, er skeptisk over for, om statsminister Lars Løkke Rasmussen har det, som Samuelsen kalder "mod" til at gennemføre reformer.

Partiet kræver reformer i år, ellers bliver regeringen væltet, siger han til Jyllands-Posten.

- Vi ved til jul, om vi får valg eller reformer. Vi har et land, vi skal redde, som har store problemer, siger Samuelsen, der har tre konkrete krav.

Det er en markant lettelse i marginalskatten, markant lettelse i skatten i bunden og minimum to procents vækst om året, lyder det fra den liberale leder.

Tidligere på året truede Liberal Alliance med at vælte regeringen, hvis der ikke kom topskattelettelser inden grundlovsdag. Regeringen udskød alligevel skattereformen til efteråret.

Nu dikterer Samuelsen en ny deadline, og han understreger, at truslen om at vælte den borgerlige regering skal tages alvorligt.

I Venstre opfordrer gruppeformand Søren Gade til, at Samuelsen og Liberal Alliance anerkender, at regeringen er en mindretalsregering, der skal finde 56 mandater, hvis den ønsker at samle et flertal.

/ritzau/