Sandra: Enten må jeg flytte eller spare voldsomt

Sandra Voght Pedersen frygter, at hun må finde en billigere og mindre handicapvenlig bolig, hvis regeringens nye kontanthjælpsloft træder i kraft.

Sandra Voght Pedersen frygter, at hun må flytte fra sin nuværende handicapvenlige bolig, hvis de nye regler for kontanthjælpsloft træder i kraft.

Handicappede borgere på kontanthjælp bliver ramt hårdt, hvis regeringens kontanthjælpsloft bliver stemt igennem. Sådan lyder kritikken, fra Kommunernes Landsforening og Danske Handikaporganisationer, der frygter, at handicappede må flytte ud af deres handicapvenlige boliger.

En af dem, der kan blive ramt hårdt er Sandra Voght Pedersen, som er på kontanthjælp på grund af sit helbred.

- Med kontanthjælp, boligsikring og børnepenge har jeg slag på tasken lige nu 18.000 om måneden efter skat. Men rent økonomisk går jeg 3.400 kroner ned om måneden, hvis de nye regler træder i kraft, forklarer hun.

Dermed står hun i den situation, som handicaporganisationer netop frygter, at deres medlemmer bliver sat i.

- Enten vil vi blive boende her, og så har vi ikke noget at gøre godt med. Ellers må vi se, om vi kan finde noget billigere at bo i, så vi kan få det til at hænge sammen økonomisk, forklarer hun.

Sandra Voght Pedersen er på kontanthjælp på grund af for meget væske i hovedet, som giver hende koncentrationsbesvær og hukommelsesproblemer. Derudover er hendes syn nedsat, og hun kan derfor ikke arbejde fuldtid - i stedet håber hun på, at hun en dag får tilbudt en deltidsstilling.

- Måske som receptionist hvor man kan bruge sprog og computer, hvor jeg kan bruge et forstørrelsesprogram som hjælp. Og så kan jeg jo godt betjene telefonen, siger hun.