Sass: Ingen ændringer i pointsystem

De radikale afviser det såkaldte røde pointsystem. præsenteret af Socialdemokratiet og SF. Men det står "som udgangspunkt" fast, siger S-ordfører

De radikale skal ikke regne med at der bliver lavet om det på det pointsystem for familiesammenføringer, som S og SF har præsenteret. Det er budskabet fra Henrik Sass Larsen, politisk ordfører i Socialdemokratiet (© DR)

Socialdemokratiets og SFs forslag til et pointsystem ved familiesammenføringer kan skabe alvorlige problemer, hvis de to partier skal forhandle regeringsgrundlag med de radikale efter valget.

De radikale er klare modstandere af forslaget. Socialdemokratiet nægter at lave om på forslaget.

Den radikale leder Margrete Vestager forudser i hvert tilfælde besværlige forhandlinger, før en "helhedsvurdering" afgør, om hun vil gå i regering.

Vestager: Dette er vigtigt

- Og det her er vigtigt for os, for det handler om borgernes rettigheder, siger Margrete Vestager.

Da Socialdemokratiet og SF fremlagde deres fælles udlændingepolitik og senere skatteplanen "Fair Forandring" var budskabet til de radikale klart: Der kan ikke laves om på forslagene.

Det kan ikke rokkes

Nu gælder det så et nyt pointsystem.

- Pointsystemet har som udgangspunkt samme status, siger politisk ordfører Henrik Sass Larsen.

- Vi sætter os selvfølgelig ned og taler sammen efter valget. Men vi står for en fast udlændingepolitik. Det kan der ikke rokkes ved, siger Henrik Sass Larsen.

Facebook
Twitter