Sass smækker til kritikere af Nets-salg

Henrik Sass Larsen har svært ved at forstå oprøret mod salget af Nets.

Henrik Sass Larsen mener, at debatten om salget af Nets er løbet af sporet. (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

Debatten er kørt af sporet.

Sådan lyder det fra erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), der nu tager bladet fra munden i sagen om salget af Nets.

- Oven på debatten om Dong er der nogle, der godt kunne tænke sig en lignende sag. Det mener nogle, at Nets er velegnet til. Det kan jeg bare ikke se. Nets er en privat virksomhed, hvor staten via Nationalbanken har en meget lille andel og et ikke udøvende ejerskab, siger Henrik Sass Larsen til Børsen.

Frygt for dyrere dankort

Nets står bag NemID, Dankortet, e-boks og Betalingsservice over netbank, og nu skal en ny kontrakt for blandt andet fremtidens NemID sendes i udbud.

Nets er ejet af en række private banker samt Danmarks Nationalbank, der ejer omkring 10 procent af aktierne. Det er disse 10 procent, som staten ejer.

Både politikere og eksperter har råbt vagt i gevær over et fremtidigt salg af Nets, hvor kritikere er nervøse for, at danskeres persondata kan ende i favnen på myndighederne i USA, hvis Nets bliver solgt til en amerikansk virksomhed.

Herudover frygter flere partier som SF, Enhedslisten og DF, at salget af Nets betyder, at det bliver dyrere for danskerne at bruge eksempelvis Dankortet.

Men det har ikke hold i virkeligheden, mener Henrik Sass Larsen.

- Det er vel en del af det normale politiske spil. Så er der nogen, der kan få lidt scenetid, hvis man stiller sig op og går med på en dagsorden, siger Henrik Sass Larsen til Børsen.

Bager Jørgen har ikke noget med mig at gøre

Ministeren understreger, at han hverken kan eller vil gøre noget med salget af Nets.

- Som minister kan jeg da godt have en holdning til Nets eller Bager Jørgen og hans forretning, men det har faktisk ikke noget med mig at gøre, siger Henrik Sass Larsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk