Satspuljeaftale sætter fokus på børn og unge i psykiatrien

Ny satspuljeaftale på en halv milliard kroner vil sætte tidligt ind over for børn med tegn på psykiske lidelser.

Partierne bag satspuljeaftalen vil blandt andet sikre en tidlig indsats over for unge med tegn på psykiske lidelser (arkivfoto). (Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen © Scanpix)

Regeringen og satspuljepartierne har indgået en aftale på 500 millioner kroner, og hovedparten skal bruges på børn og unge i psykiatrien, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet.

Regeringen, S, DF, AL, R og SF er en del af satspuljeaftalen, mens EL står udenfor.

Af den halve milliard går 215 millioner kroner på at styrke den tidlige indsats for de børn og unge med tegn på en psykisk lidelse. Flere af dem vil have gavn af at blive behandlet tæt på deres nærmiljø og uden for psykiatrien.

I alt er knap 325 millioner kroner sat af til at styrke indsatsen for unge med psykiske lidelser. Der afsættes også penge til indsats mod lidelser som angst, depression, selvskadende adfærd og spiseforstyrrelser.

Indsatsen skal også nedbringe brugen af tvang i psykiatrien, ikke mindst over for børn og unge,

Knap 100 millioner går i alt til en styrket indsats for mennesker med kroniske lidelser. Fem millioner kroner er sat af til at sikre "øget viden om brug og effekt af medicinsk cannabis".

EL er uenig i finansieringen, fordi pengene til puljen findes ved at lade offentlige ydelser som pensioner og kontanthjælp stige langsommere end lønninger.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk