Savbuk væltede Fremskridtspartiet

Aage Brusgaard, der er tidligere formand for Fremskridtspartiet, har forladt kommunalbestyrelsen på Mors. Han var det sidste folkevalgte medlem af Fremskridtspartiet.

Aage Brusgaard har sagt farvel til politik- han var den sidste folkevalgte for Fremskridtspartiet.

Et patent på en savbuk fik Fremskridtspartiets sidste folkevalgte til at droppe politik. Han levner ikke partiet mange chancer ved valgene den 17. november.

Det er 36 år siden, at Fremskridtspartiet stormede ind i Folketinget med 28 mandater. Siden er det mildt sagt gået ned ad bakke, og for nogle måneder takkede den sidste folkevalgte Z'er af.

Aage Brusgaard, tidligere folketingsmedlem for partiet, trådte efter 31 år som folkevalgt ud af kommunalbestyrelsen på Mors og overgav posten til sin suppleant, Meiner Nørgaard, der siden sidste valg er blevet DF'er.

- Jeg har fået patent på en savbuk, som sælger rigtig godt i Danmark og Sverige, og derfor har jeg ikke tid til det politiske arbejde, begrunder han sit valg om at træde ud af politik og dermed slette partiet fra det folkevalgte danmarkskort.

Hund fik hvalpe

Der er fortsat få fremskridtsfolk på valglisterne ved nogle af regions- og kommunalvalgene den 17. november. Men Aage Brusgaard levner ikke partiets kandidater mange chancer bortset fra i Region Midtjylland, hvor Brusgaard ikke tør afskrive det tidligere folketingsmedlem Niels Højland.

Aage Brusgaards beslutning om at overlade posten i byrådet til en DF'er, vakte ikke begejstring, da Fremskridtspartiet for nyligt havde landsmøde.

- Det er rigtigt, at jeg fik lidt på puklen. Men det gjorde det heller ikke bedre, at jeg måtte gå tidligt, fordi min hund fik hvalpe, forklarer han.