Schall Holberg går mod V i adoptionssag

Britta Schall Holberg er uenig med sit parti, Venstre, om børnetilskud til enlige adoptivforældre. Hun mener, at adoptivbørnene bliver forskelsbehandlet.

Britta Schall Holberg mener, at børn af enlige adoptanter bliver forskelsbehandlet.

Der er tale om diskrimination, når adopterede børn af enlige ikke kan få det særlige børnetilskud, som alle andre børn af enlige får.

Det mener Venstres tidligere socialminister Britta Schall Holberg, som går imod sit partis holdning på området.

- De eneste, der ikke har været berettiget til dette særlige børnetilskud, har indtil nu været enlige adoptanters adoptivbørn. Det drejer sig pt. om ca. 400 børn og deres enlige forældre. Det er i den grad til at forstå, at de enlige adoptanter synes, at det er helt urimeligt, siger hun.

Støtter SF-forslag

Britta Schall Holberg slutter sig til et forslag fra SF, der vil give sidestille enliges adoptivbørn med alle andre børn af enlige.

Schall Holberg mener, at en årsag til at så mange politikere er imod sidestillingen skyldes, at de simpelthen er imod enliges adgang til at adoptere.

SF's socialordfører Pernille Vigsø Bagger er enig med Schall Holbergs vurdering af mange politikeres motiv for at fastholde forskellen:

- Alle argumenter for at fastholde forskelsbehandlinger er latterlige. Man hævder for eksempel i fuld alvor, at en adoption ikke er en social begivenhed. Det er jo vanvittigt, siger Pernille Vigsø Bagge.

Facebook
Twitter