Se, hvad eksperter og politi-profiler mener om fri hash

Debatten om legalisering af hash er blusset op efter skyderiet på Christiania. Få overblik over hvad eksperter og politifolk mener.

I går ryddede Christianias beboere Pusher Street. Skyderiet sent onsdag aften har fået debatten om fri hash til at blusse op igen. (Foto: © Uffe Weng, Scanpix)

I juni førte en stor politiaktion mod hashhandel på Christiania til debat om legalisering af hash, og den er blusset op efter det tragiske skyderi sent onsdag aften.

Her følger et overblik over, hvad der tidligere er blevet sagt om legalisering af hash:

For fri hash:

Misbrugsekspert og psykiater Henrik Rindom har opfordret til at afkriminalisere hash. I juni opfordrede han til at tænke ud af boksen og ikke ensidigt tænke mere straf.

Senioranklager Anne Birgitte Stürup fra Statsadvokaten for København går ind for en legalisering af hash, fordi kampen ikke kan vindes. - Vi kan ikke hindre brugen af hash ved at forbyde det. Det er dyrt og nytter ikke meget.

Erik Merlung, tidligere statsadvokat for Sjælland, er for legalisering. - De eneste, som profiterer på den håbløse indsats, samfundet gør nu, er de kriminelle, som tjener styrtende på ulovligt salg af hash.

Tidligere chefpolitiinspektør Per Larsen, nu formand for Børnerådet foreslog i juni, at Folketinget iværksætter et overvåget forsøg med salg af hash, hvor indtægterne går til staten.

Imod fri hash:

Formand for politiforbundet Claus Oxfeldt. - Så skal vi jo også droppe færdselsloven eller indsatsen mod spirituskørsel. Det er jo ikke et argument at stoppe indsatsen, bare fordi vi ikke kan forhindre det helt.

Chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi, Bent Preben Nielsen. - Fri hash - hold nu op. Unge under 18 skal nok fortsat have hash og vel ikke fra lovlige butikker, skriver han i dag på Twitter.

/ritzau/