Se listen: Hvilken politiker er bedst på Facebook?

10.000 likes og 2.000 kommentarer. Pia Kjæsgaard er en af de bedste danske politikere til at bruge Facebook. Det viser en opgørelse fra Ugebrevet A4.

"Hvad sker der?"

Det er bare en af de ting som Pia Kjærsgaard har skrevet på Facebook. Spørgsmålet blev stillet i starten af november, da det kom frem at en beboerforeningen i Kokkedal havde sparet juletræet væk.

Reaktionen på det spørgsmålet kom hurtigt: 10.000 "synes godt om" og mere end 2000 kommentarer.

Hvis nogen har været i tvivl, så er Facebook blevet en vigtig talerstol i dansk politik.

Og Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti er en af de politikere som gør sig bedst på Facebook. Det skriver Ugebrevet A4 som ved hjælp af denne hjemmeside har beregnet, hvilke politikere som har mest succes med det sociale medie.

- Jeg må indrømme, at jeg før i tiden ikke var særlig Facebook-interesseret. Men jeg har savnet at kunne lave de her umiddelbare 'det mener jeg-kommentarer'. Og det kan man jo på Facebook, siger Pia Kjærsgaard til Ugebrevet A4.

Listen toppes af Zenia Stampe

Den politiker der er bedst til at få aktiveret sine fans via "synes godt om", kommentarer og delinger er Zenia Stampe fra Radikale Venstre. Og hun er glad for Facebook, fordi det giver direkte kontakt til vælgerne.

- Normalt stemmer vi jo kun til Folketinget hvert fjerde år, og der tager man så stilling til et helt partis politik. Men på Facebook har man mulighed for en løbende tilkendegivelse af, hvad man synes. Og man kan diskutere de enkelte politiske forslag, siger hun til Ugebrevet A4.

Sådan ser listen ud

Tallet viser en beregning ud fra antallet af "synes godt om", kommentarer og antal af indlæg. Resultatet er et tal for interaktion per 1000 fans en politiker har.

Zenia Stampe, RV, 84.9

Kristian Thulesen Dahl, DF, 68.5

Pia Kjærsgaard, DF, 63.4

Bertel Haarder, V, 62.5

Holger K. Nielsen, SF, 55.7

Anette Vilhelmsen, SF, 50.4

Mette Frederiksen, S, 46.5

Daniel Toft Jakobsen, S, 46

Villy Søvndal, SF, 45.5

Anders Samuelsen, LA, 44

Ida Auken, SF, 38.6

Ane Halsboe-Larsen, S, 38

Nicolai Wammen, S, 37.3

Johanne Schmidt-Nielsen, EL, 37

Bjarne Corydon, S, 36.3