Seks personer anklager nu politiet og regeringen for at nægte dem at flage med det tibetanske flag under den kinesiske præsidents besøg i Danmark i juni.
Ifølge de seks personer var politiets handlinger politisk motiveret for at tækkes regeringen, Kina og præsident Hu Jintao.
De seks personer lægger nu sag an mod Københavns Politi og vil fremlægge dokumentaton:
Hidtil har det kun været kendt, at en enkelt kvinde under det kinesiske statsbesøg i juni mener, at hun af Københavns Politi blev forhindret i at flage med det tibetanske flag.
Nu viser det sig, at fem andre personer oplevede det samme. Derfor har seks personer i alt både indgivet en klage til Politiklagemyndigheden og lagt sag an mod Købehavns Politi.
De seks personer siger, at politiet ved Langelinje og på Christiansborgs Slotsplads forhindrede dem i at flage med et stort tibetansk flag, som de havde medbragt for at vifte med det på den rute, hvor den kinesiske præsident Hu Jintao skulle gennem København.
I tre af tilfældene tog politiet de tibetanske flag med sig.
Og det er i direkte strid med ytringsfriheden, mener Anders Højmark Andersen, formand for Støttekomiteen for Tibet.
- At der nu er seks personer, som har haft samme oplevelse, siger os, at der er et møsnter i det her. Det virker som om, der har været en koordineret indsats i, at Hu Jintao ikke måtte se tibetanske flag under sit besøg, siger Anders Højmark Andersen.
Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper, der tidligere har kritiseret politiet for deres håndtering af det kinesiske statsbesøg, mener, at der nu tegner sig et mønster.
- Det virker meget mærkeligt, hvis der i så mange tilfælde skulle være tale om enkeltstående fejl. Nu er det ikke bare én, men op mod seks, der er blevet forhindret i at flage med det tibetanske flag, siger Pernille Skipper.