Seks partier: Vi har aldrig betalt ferierejser til vores formænd

Familiebesøg på partikassernes regning er ikke en luksus, som alle partiformænd nyder godt af. Dr.dk har lavet en rundringning til Folketingets partier.

- Vi har aldrig betalt en ferierejse for vores formand eller nogle af vores politikere, og selvsagt heller ikke for deres familiemedlemmer, siger Socialdemokraternes partisekretær. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Lars Løkke Rasmussens familie har fået flybilletter til Mallorca af Venstre Landsorganisation.

Det er ikke en luksus, som Folketingets øvrige partiformænd har, lyder det fra partierne selv.

Dr.dk har lavet en rundringning til alle partierne, hvor Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance, Radikale og SF afviser sådanne rejseudgifter. Konservative vil ikke svare.

S: Partikassen betaler hverken ferierejser eller tøj

Hos Socialdemokraterne er meldingen klar. Statsminister Helle Thorning-Schmidt har aldrig holdt ferie med familien finansieret af partikassen:

- Vi har aldrig betalt en ferierejse for vores formand eller nogen af vores politikere, og selvsagt heller ikke for deres familiemedlemmer, siger Socialdemokraternes partisekretær, Lars Midtiby til dr.dk.

Han fortæller, at de heller ikke har haft udgifter til tøj - heller ikke i forbindelse med kampagner:

- Nogle kan have lånt en rød kampagnejakke, men vi køber ikke tøj til vores politikere. Det sørger de selv for.

Tidligere på ugen kom det frem, at Venstre har finansieret habitter, skjorter og sko til Lars Løkke Rasmussen for 152.000 kroner.

DF sender ikke familien i hælene

Venstres top forklarer i et brev til partiets medlemmer, at Lars Løkke Rasmussen fik besøg af sin familie efter valgnederlaget i efteråret 2011 med henblik på restitution. Men den var ikke gået i Dansk Folkeparti, lyder det.

- Enhver kan forstå, at formændene knokler, og det er hårdt at være toppolitiker. Men de har altså selv bestemt, at de ville vælges til det, så vi sender ikke familien i hælene på Kristian (Thulesen Dahl, red.), siger Søren Søndergaard, pressechef i Dansk Folkeparti.

Søndergaard påpeger desuden, at både partiformand Kristian Thulesen Dahl og hans forgænger, Pia Kjærsgaard, har brugt deres eget tøj til alle fotosessions.

Enhedslisten: Det kunne vi aldrig finde på

Samme svar kommer fra Enhedslisten:

- Vi kunne ikke finde på at betale nogen familiers rejser. Jeg har heller aldrig hørt om, at der skulle være betalt tøj til medlemmer, siger sekretariatschef Henrik Kjær.

LA's partikasse er tom

Heller ikke Liberal Alliances partikasse har finansieret flybilletter til deres formand Anders Samuelsens familie.

- Det har vi hverken mulighed for eller penge til. Vi har nemlig brugt alle vores penge på annoncer, foklarer Leif Mikkelsen (LA), og afviser, at formandens familie ville få rejser, hvis pengene havde været der:

- Sådan nogle rettigheder har vi ikke, og vi har slet ikke tænkt tanken.

Radikale har købt tøj - ikke rejser

Radikale fortæller, at de i forbindelse med en kampagne har klædt deres formand på, men partiet har ikke finansieret ferierejser.

- Partiet har en enkelt gang - nemlig til folketingsvalgkampen i 2011 - betalt for noget tøj til Margrethe Vestager: For i alt lidt under 2.000 kr., der naturligvis er indberettet til skat. Partiet har ikke betalt for rejser til familie eller noget, der minder om det, skriver de Radikales sekretariatschef, Rasmus Grue Christensen, i en mail til dr.dk.

SF: Naturligvis ikke ferierejser

Også i SF oplyser presse- og kommunikationschef, Sune Knudsen, at man ved enkelte lejligheder har investeret i tøj for mindre beløb, men ikke i ferierejser.

- SF betaler naturligvis ikke ferierejser for politikere. Og som hovedregel betales heller ikke tøj eller lignende. Ved nogle få lejligheder har partiet indkøbt en skjorte eller andet i den stil til en foto-session, men det er selvsagt indberettet til skat, ligesom det ligger på et helt andet niveau end de tal, der nu omtales i pressen i forbindelse med Venstre, skriver han i en mail.

Konservative vil ikke svare

Hos Konservative holder de kortene tættere på kroppen. Her vil partisekretær Martin Dahl ikke udtale sig om de dele af partiets regnskab, der ikke allerede er offentligt tilgængeligt. Det er et generelt princip i partiet, oplyser han.

- Vi opgiver udelukkende de eksterne oplysninger, som fremgår at Folketingets hjemmeside, siger han.

Facebook
Twitter