SF bejler til DF for at sikre rød beskæftigelsesreform

SF-formand Pia Olsen Dyhr lægger op til at samarbejde med Dansk Folkeparti i beskæftigelsesreformen.

SF-formand Pia Olsen Dyhr vil gerne have en rød beskæftigelsesreform. Det skal Dansk Folkeparti hjælpe med. (© DR)

Det er lidt af et særsyn, for normalt befinder de to partier sig i hver deres ende af den politiske skala i Folketinget, men nu bejler SF til Dansk Folkeparti. Målet er at sikre en rød beskæftigelsesreform, skriver Politiken onsdag.

Ifølge SFs formand, Pia Olsen Dyhr, har de to umage partier så meget tilfælles, at de sammen kan forhandle en rød beskæftigelsesreform i hus, så Venstre og De Konservative ikke får trumfet besparelser i jobindsatsen og skattelettelser igennem.

- DF har sagt de samme ting som SF i længere tid. Og når man er enige på politikken, skal man selvfølgelig også benytte sig af det. Regeringen har indtil nu higet lidt til Venstre og de konservative, som taler om at flette det sammen med skatte- og afgiftslettelser, siger hun til Politiken.

DF er lun på tanken

SF løfter i avisen sløret for fem mærkesager til den kommende beskæftigelsesreform. En af dem er, at genoptjeningen til dagpenge halveres. Og så skal den midlertidige arbejdsmarkedsydelse gøres permanent.

Hos Dansk Folkeparti er formand Kristian Thulesen Dahl ikke afvisende over for idéen om at slå pjalterne sammen med SF i beskæftigelsesreformen. Han kalder det rigtigt set af SF.

- Derfor ligger der en mulighed for at presse nogle gode ting igennem i fællesskab. Vi har nogle af de samme tanker som SF, og vi skal selvfølgelig se, hvordan vi kan bruge forhandlingsforløbet til at komme så langt som muligt i den retning, siger han til Politiken.

Frederiksen roser konstruktive input

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har lagt op til en beskæftigelsesreform med fokus på mere opkvalificering, mindre mistillid og større samarbejde med erhvervslivet.

Hun påpeger, at SF ikke er en del af forligskredsen, men ser det som positivt, at SF kommer med konstruktive input.

/ritzau/

FacebookTwitter