SF beskylder regeringen for 'fnidder-fnadder', når det er værst: Det er noget, S har lovet

Finansministeren sagde tidligere på dagen, at han forventer, at SF vil bringe spørgsmålet om huslejehjælp på bordet til forhandlinger om inflationshjælp.

Lisbeth Bech-Nielsen er finansordfører for SF. (Foto: © Philip Davali, Ritzau Scanpix)

SF beskylder nu Socialdemokratiet for "Christiansborg-fnidder-fnadder, når det er værst".

Det sker, efter finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde tidligere på dagen sagde, at han forventer, at det bliver SF, der bringer forslaget om hjælp til huslejere på bordet, når der skal forhandles ny inflationshjælp.

Men SF har ikke tænkt sig at hjælpe Socialdemokratiet med at indfri deres egne valgløfter.

- Det her er noget, Socialdemokratiet har lovet, og det løfte skal de holde. Det skylder de dem, der bor i almene boliger, siger SF's finansordfører, Lisbeth Bech-Nielsen.

Det var nemlig især lejere i de almene boligforeninger, der skulle prioriteres, når der skulle uddeles inflationshjælp næste gang.

Partiet ville give 5.000 kroner i huslejehjælp til i alt 70.000 husstande i almene boligforeninger.

Men en hjælpende hånd til lejere i almene boligforeninger er ikke at finde i SVM-regeringens regeringsgrundlag, der ellers beskriver, hvilken inflationshjælp regeringen mener er relevant.

Og det blev heller ikke nævnt, da regeringen i dag inviterede til forhandlinger om ny inflationshjælp på et pressemøde foran Finansministeriet.

Indtil der blev spurgt ind til det af de fremmødte journalister, altså...

- Det er sådan, at eksempelvis spørgsmålet omkring lejere allerede er blevet bragt op. Jeg tror, SF nævnte, at det er noget af det, de vil tage op i forhandlingerne. Så det er jo også noget af det, vi kommer til at drøfte, lød det fra finansministeren.

Det bliver altså ikke på regeringens initiativ, at hjælp til huslejen i de almene boligforeninger kommer på forhandlingsbordet.

'Så er det jo bare et løftebrud'

Og det synes SF altså er en værre omgang fnidder-fnadder.

For en hjælpende hånd til lejere i almene boliger ligger altså ikke først for i SF's hovedprioriteter, når de møder op til forhandlinger i Finansministeriet.

- Vi har tre hovedprioriteter, og det er de allerfattigste børnefamilier, de lokale købmænd, som er rygraden i et lokalsamfund, og så er det de studerende, slår Bech-Nielsen fast.

Hun synes egentlig, at det er en god idé at hjælpe lejerne. Men det må altså være op til Socialdemokratiet selv at holde løftet.

Ellers er der tale om et regulært løftebrud fra regeringspartiet, lyder den konsekvente vurdering fra finansordføreren.

- Så er det jo bare et løftebrud fra socialdemokraternes side. Det har jo ikke så meget med SF at gøre. Det må socialdemokraterne så forsvare og forklare, hvis de ikke vil holde.