SF: Bonnichsen har ret til at ytre sig

SF's formand, Villy Søvndal, mener, at Pia Kjærsgaard angriber tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsens ret til at ytre sig og kalder det en "totalitær tendens".

- Jeg er sikker på, at Hans Jørgen Bonnichsen er opmærksom på, at der er typer af viden fra hans tidligere arbejde, som ikke er offentlighedens, siger SF-formand Villy Søvndal. (Foto: DR © DR)

SF forsvarer den tidligere operative chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET), Hans Jørgen Bonnichsens, ret til at deltage i den offentlige debat om efterretningstjenesten og danske muslimer.

Partiets formand, Villy Søvndal, forstår ikke Dansk Folkepartis krav om en undersøgelse af, om Hans Jørgen Bonnichsen skader sin tidligere arbejdsplads.

- Det er jo underligt, at hende, som har forsøgt sig som ytringsfrihedens forkæmper, pludselig mener, at anderledes tænkende skal holde deres mund. Jeg er sikker på, at Hans Jørgen Bonnichsen er opmærksom på, at der er typer af viden fra hans tidligere arbejde, som ikke er offentlighedens. Det er jeg sikker på, at han godt kan finde ud af uden Pia Kjærsgaards hjælp. Ellers skal PET nok fortælle ham det, siger Villy Søvndal til Ritzau.

Viden styrker demokrati

Hans Jørgen Bonnichsen har blandt andet udtalt, at det ville være bedre, hvis en domstol skulle tage stilling i sager om administrative udvisninger.

- Pia Kjærsgaards reelle problem er vel, at når folk med viden udtaler sig, så kolliderer det med hendes synspunkter. Men det er jo ikke nødvendigvis et problem for den, som ytrer sig. Og man klarer det i hvert fald ikke ved at bede folk om at lade være med at ytre sig. Det er i virkeligheden en meget totalitær tendens at forsøge at undgå, at folk ytrer sig. Vidende mennesker skal ytre sig. Jo stærkere et demokrati får vi, siger SF's formand.

Facebook
Twitter