SF: Det ekstreme højre er blevet ignoreret

SF's Kamal Qureshi opfordrer politikere og politi til at stoppe med at anse højrenationale grupper som tosser.

Netværket har blandt andet dyrket fester med flammende kors og negerdukker, der bliver kastet på bålet (arkivfoto). (© Scanpix)

Den ekstreme højrefløj er alt for længe blevet mødt med skuldertræk og overbærenhed, mens politiet og myndigheder har koncentreret kræfterne om at overvåge islamiske grupperinger i samfundet.

Det mener SF's ordfører for etnisk ligestilling Kamal Qureshi (SF), efter at det i dag er kommet frem, at en gruppe under navnet ORG gennem 20 år har arbejdet for et indvandrerfrit Danmark.

- Det viser, at det er helt forkert at stemple højrenationale grupper som en flok uorganiserede tosser. Her sidder folk med job, der giver adgang til fortrolige oplysninger, siger Kamal Qureshi.

Misbrugte oplysninger på jobbet

Det er Politiken, der onsdag bringer historien om, at en gruppe, som avisen kalder "pæne danskere", siden starten af 90'erne har arbejdet for et Danmark kun for danskere.

Flere af medlemmerne har tidligere været medlem og opstillet til Folketinget hos Dansk Folkeparti, mens en anden var ansat i politiet og brugte sin adgang til politiets registre på at skaffe oplysninger om venstreorienterede.

- De opfordrer til, at man skal behandle folk, der kæmper for indvandrernes rettigheder på samme måde, som man behandlede landsforrædere under Anden Verdenskrig. De fleste ved vist, hvad der skete dengang, siger Kamal Qureshi.

PET har forstærket overvågning

Også Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen og Enhedslistens retspolitiske ordfører Line Barfod har reageret på historien om ORG.

De har begge bedt justitsminister Lars Barfoed (K) svare på, om politiet og PET har haft kendskab til ORG, og om myndighederne mener, at ORG og andre ekstreme grupperinger er en trussel for det danske samfund.

PET-chef Jakob Scharf har tidligere udtalt, at PET's overvågning af højreekstreme miljøer er blevet forstærket de senere år.

Facebook
Twitter