SF efter Uber-lukning: Det skal fejres med en stor lagkage

​Hos SF er man mere end glade for, at Uber i dag valgte at tage konsekvensen af den nye taxalovgivning og trække stikket i Danmark.

- Jeg synes, det må glæde alle, at Uber får fem kolde tæer ud af landet.

Sådan lyder den kontante melding fra Karsten Hønge, transportordfører i SF, efter Uber i dag annoncerede, at de lukker sin taxatjeneste i Danmark.

- Det, vi står over for, er et dobbeltangreb på de vilkår, vi har i Danmark. Det er et angreb på arbejdsmarked og måden, vi respekterer vores skattesystem, siger Karsten Hønge.

Den nye taxalovgivning, som et bredt flertal i Folketinget står bag, er ifølge Uber direkte skyld i deres lukning.

Hos Liberal Alliance fralægger partiets finansordfører, Joachim B. Olsen, sig ansvaret for aftalen på trods af, at den ansvarlige minister for taxiaftalen er Liberal Alliances egen Ole Birk Olesen.

- S og DF valgte at være nogle reaktionære maskinstormere, og derfor har vi nu en mindre moderne taxilovgivning, end vi kunne have haft.

Hos SF er man dog særdeles glade for aftalen, fortæller Karsten Hønge.

- Når vi har en regering, der ikke kan finde ud af at reagere, er det da godt, at vi har en opposition, der gør, hvad der er nødvendigt, siger Karsten Hønge.

Og lukningen skal fejres med manér hos SF.

- Jeg har forstået, at når der er noget særligt at fejre herinde på Christiansborg, så bager man kager. I dag er der kage hos SF. En stor lagkage hvor vi siger farvel til Uber, siger Karsten Hønge.

Hos SF er kagen sat på bordet.
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk