SF er for første gang større end S

SF overhaler for første gang Socialdemokraterne i en politisk meningsmåling. Et valg nu vil give SF 38 mandater, mod 37 til S.

Villy Søvndal og Helle Thorning-Schmidt til demonstration for velfærd i forbindelse med Folketingets åbning i oktober sidste år. (Foto: Bax Lindhardt © Scanpix)

Villy Søvndal og SF forsætter de seneste måneders politiske succesridt med en meningsmåling, der for første gang gør SF større end Socialdemokraterne.

Ifølge målingen, som Zapera har lavet for MetroXpress, får SF 20,9 procent af stemmerne mod Socialdemokraternes 20,2 procent. Dermed er SF landets næststørste parti. Kun Venstre får flere stemmer med 24,6 procent.

Målingen giver Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti i alt 91 mandater.

Trods det skelsættende resultat maner SF's gruppeformand, Ole Sohn, til besindighed.

Ændrer ikke strategi

- Jo bedre det går os, jo mere ydmygt bør vi optræde. Vi ændrer ikke vores strategi, men arbejder vedholdende for det, der samler oppositionen, og ikke det, der skiller den. Helle Thorning-Schmidt er fortsat vores statsministerkandidat, fastslår Ole Sohn.

Målingen udpeger samtidig Villy Søvndal som den mest populære partileder. 71 procent af befolkningen mener, at han gør det godt.

Politisk kommentator Niels Krause-Kjær betegner resultatet som historisk.

- Det kan ikke undervurderes, hvor ondt det gør på Socialdemokraterne. Psykologisk er det et stort slag for dem. For kort tid siden ville det være galmandsværk at tale om et SF større end S, men med den seneste tids udvikling har det været et spørgsmål om tid, siger Niels Krause Kjær. Han peger på Villy Søvndals håndtering af "Muhammed-krisen 2" og partiformandens hårde retorik mod "religiøse mørkemænd" som forklaring på SF's medgang.

Æder socialdemokrater til frokost

- Med sin nye linje er han en sand kannibal. Han æder socialdemokrater til frokost, siger han.

Hos Socialdemokraterne foretrækker politisk ordfører Henrik Sass Larsen at få målinger, "der er sjovere end det her".

- Villy og SF har et voldsomt momentum, og det må vi ønske til lykke med. Vi er nabo til SF, og derfor går det hårdt ud over os. Men jeg tror ikke, der findes noget, som kan stoppe dem lige nu, siger Henrik Sass Larsen til MetroXpress.

Zaperas måling blev foretaget i dagene 7.-10. marts og bygger på interview med 980 repræsentativt udvalgte personer.

ExternalContent

Facebook
Twitter