SF: Få boligjob-arbejdspladser er ikke overraskende

SF's opbakning til boligjob-ordningen er usvækket, selvom regeringen nedtoner jobeffekten, fastslår partiets ordfører.

SF's skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen, er fortsat glad for, at SF bakkede op om regeringens boligjob-ordning. (Foto: TORKIL ADSERSEN © Scanpix)

Selvom regeringen nu nedtoner jobeffekten af den boligjob-ordning, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) før valget satte sin post ind på at få gennemført, så vakler SF ikke i sin opbakning til at videreføre ordningen.

Det fastslår partiets skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen.

Før valget understregede Lars Løkke, at han slet ikke ville være statsminister, hvis ikke boligjob-ordningen blev genindført. Og som det første efter valget lagde blandt andet SF stemmer til, at aftalen kan fortsætte, fordi den fra næste år bliver mere miljøvenlig.

Vakler ikke i troen

Ordningen koster 1,1 milliard kroner i 2015, men på et samråd i Folketinget tirsdag erkendte skatteminister Karsten Lauritzen (V), at "man nok godt kunne have brugt pengene på anden vis til at skabe flere job eller skabe job billigere".

Og selvom meldingen undrer Lisbeth Bech Poulsen, så vakler partiet ikke i troen på ordningen.

- Det var jo nærmest tragikomisk at se ministeren manglende begejstring for sit eget forslag, siger hun.

- Den gamle boligjob-ordning (som nu fortsætter året ud, red.) var for dyr i forhold til de mål, man havde, men vi gik med i aftalen for at få sat gang i flere energirenoveringer - også for lejere - så de også kan få skiftet eksempelvis vinduer, siger Lisbeth Bech Poulsen.

- Og vi undskylder ikke denne aftale. Vi er glade for den, understreger hun.

Positiv effekt på klimaet

Hvis der ikke er så mange job i det, hvad skal den grønne effekt så være for, at I er glade for aftalen?

- Der er ikke noget overraskende i, at der ikke er vildt mange arbejdspladser i det, siger Lisbeth Bech Poulsen og fortsætter:

- Men nu skal vi skal jo forhandle om det. Men det er klart, at det skal have en positiv effekt på klimaet, og det skal vi jo have defineret nærmere.

/ritzau/