SF-formand foretrækker DF fremfor Enhedslisten

Pia Olsen Dyhr mener, at EL før har svigtet, når det gælder. Og Dansk Folkeparti er en betydelig spiller.

Både SF og DF er positive over for regeringens udspil til en beskæftigelsesreform. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

SF kæmper ikke længere for at holde Dansk Folkeparti uden for indflydelse.

Efter 100 dage som formand for SF fortæller Pia Olsen Dyhr i et interview med Jyllands-Posten, at venstrefløjspartiet er parat til at søge et tæt samarbejde med DF.

- Dansk Folkeparti er ikke nogen ubetydelig spiller. Det er en stor spiller, som man bestemt skal tage alvorligt, siger SF-formanden og fortsætter:

- Det er en erkendelse i SF af, at vi skal gøre alt for at få vores politik igennem. Hvis andre vil samarbejde om det, skal vi selvfølgelig gøre det. Jeg ville nok være bekymret, hvis vi skulle indgå en større alliance med Dansk Folkeparti, men når det handler om konkret politik, skal vi samarbejde, når vi mener det samme.

Pia Olsen Dyhr glæder sig blandt andet over, at både SF og DF er positive over for regeringens udspil til en beskæftigelsesreform.

Skuffet over EL

Enhedslisten har ellers forsøgt at skabe et samarbejde med SF for at trække regeringen længere mod venstre. Men Pia Olsen Dyhr vil dog hellere samarbejde med DF end med Enhedslisten, lyder det.

Hun er skuffet over, at Enhedslisten flere gange ikke har slået til, når det gjaldt. Her drager hun en parallel til sidste års forhandlinger om en finanslov:

- Jeg havde aldrig ladet en finanslov med en kæmpe indsats mod social dumping gå tabt for to bade om ugen for de ældre, siger Pia Olsen Dyhr til Jyllands-Posten.

Til dette års finanslov har SF-formanden et altoverskyggende hovedkrav: SF kræver en ændring af reglerne, så man hurtigere kan genoptjene retten til dagpenge. Pia Olsen Dyhr foreslår, at optjeningskravet nedsættes fra et år til et halvt år, skriver Jyllands-Posten.

/ritzau/

FacebookTwitter