SF-formand takker ja til dialogkaffe med muslimske organisationer

En række muslimske organisationer vil i et manifest forsøge at definere islams rolle i Danmark og har inviteret politikere til dialog

Formand for SF, Pia Olsen Dyhr, er klar til at gå i dialog med muslimske organisationer om kvinderettigheder. (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

SF takker ja til invitationen fra en række muslimske organisationer, som i en kronik i Jyllands-Posten inviterer til dialogkaffe.

De muslimske organisationer vil ifølge Jyllands-Posten definere islams rolle i Danmark, og SF's formand, Pia Olsen Dyhr, kalder initiativet for "kærkomment".

- Jeg kommer gerne til dialogkaffe, men der skal ikke være tvivl om, at jeg er skeptisk, siger Pia Olsen Dyhr, som opfordrer organisationerne til klart at melde ud, at kvinder har samme rettigheder som mænd.

- Imamerne understreger, at de følger dansk lov. Det er et vigtigt skridt på vejen, men det er ikke godt nok. I kronikken gør de ikke op med den sociale kontrol i forhold til kvinder, siger hun med henvisning til en kronik i lørdagens Jyllands-Posten.

De muslimske organisationers udspil kommer på baggrund af den voldsomme kritik, der er rejst mod imamer ved otte af landets omkring 150 moskéer efter deres udtalelser i en række dokumentarprogrammer på TV2 om blandt andet kvindens rolle.

Også Naser Khader (K) opfordrer organisationerne til klart at tage afstand fra kvindeundertrykkelse.

/ritzau/