SF-formandskandidat: Man må kunne udtrykke sin frustration

SF-formandskandidat Annette Vilhelmsen forstår partifælle, der vil forlænge dagpengeperioden. Det sker bare ikke, siger hun til DR

SF's erhvervsordfører - og formand til formandsposten i partiet - Annette Vilhelmsen afviser at ændre på dagpengeperioden.

En ny dag med et SF i intern splid: Arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen foreslår dagpengeperioden forlænget. Knap en time senere afviser den politiske ordfører.

DR Nyheder spurgte SF's måske kommende partiformand, Annette Vilhelmsen, hvad det er med SF og dagpengereformen.

- Det Eigil går ud med er jo en dybfølt frustration i forhold til de mennesker, der kommer til at falde for de dagpengeaftaler, der er. Så langt så godt.

- Det som der så kan blive støj om er historien om, om SF så kan sidde i regering eller ej. Jeg kan bare sige til det: Vi kan sidde i regering. Jeg forstår Eigils udmelding, men vi er fuldstændig loyale - og det vil vi også være med mig som formand - i forhold til den dagpengeaftale, som vi har indgået, siger Annette Vilhelmsen til DR.

Vilhelmsen: SF er tæt på de berørte

At dagpengespørgsmålet bliver ved at dukke op hos SF, forklarer formandskandidaten fra Kerteminde med, at SF er meget tæt på de borgere, der bliver berørt.

- Så derfor er Eigil Andersen talerør. Og Eigil ved også godt, at vi ikke kan gå ind og ændre på den regeringsaftale, der ligger.

Men derfor må man jo kunne udtrykke sin frustration, uden at det truer noget som helst.

Annette Vilhelmsen ser Eigil Andersens udmelding som oplæg til debat om 'kan vi gøre det her anderledes?'.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk