SF fremlægger handlingsplan for transkønnedes rettigheder

Regeringen er for langsomme om at få forbedret transkønnedes rettigheder. Derfor kommer SF nu med eget udspil.

Sundhedsordfører for SF, Özlem Cekic, mener, der er brug for en handlingsplan for transkønnede i Danmark.

Socialistisk Folkeparti beskylder regeringen for at 'sidde på hænderne', når det kommer til transkønnedes rettigheder.

Derfor kommer det tidligere regeringsparti nu med sit eget bud på en handlingsplan, der skal forbedre forholdene for transkønnede i Danmark.

- Vi mener, der er brug for en handlingsplan for transkønnede i Danmark, så vi ikke ser dem som psykisk syge og ikke kræver, at de lader sig kastrere for at få et cpr-nummer, der passer til deres udseende, siger SF's sundhedsordfører, Özlem Cekic.

Regeringen har lovet forbedring

Så sent som i tirsdag kritiserede Amnesty International, at et juridisk kønsskifte i Danmark kræver, at man lader sig enten kastrere eller får en psykiatrisk diagnose.

Det fik ligestillingsminister, Manu Sareen, til at love, at der nu sker noget på området.

- Det er noget, som regeringen går ind i. Det står i regeringsgrundlaget og inden for en meget overskuelig fremtid vil vi komme med et forslag, der vil gøre det nemmere at få juridisk kønsskifte, sagde han.

Han kunne dog ikke sige, hvad regeringen konkret vil gøre for at forbedre transkønnedes rettigheder.

- Hvordan det helt præcist kommer til at se ud, er jeg nødt til at vente en lille smule med, sagde Manu Sareen altså i den forbindelse.

De transkønnede mangler handling

Det får nu SF til at beskylde regeringen for at 'sidde på hænderne' - i stedet for reelt at leve op til sit eget regeringsgrundlag og forbedre forholdene for transkønnede.

- Regeringen har været i gang med at kigge på det her i 2½ år. Jeg vil meget gerne have, at der snart er noget handling. Det er fint med hensigtserklæringer, men så længe man ikke sætter ord bagved, så er det bare ord på et stykke papir, siger Özlem Cekic.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter