SF har landsledelsens opbakning til Dong-aftale

SF-landsledelsen og folketingsgruppen er kommet ud fra krisemøde om Dong.

SF har landsledelsens opbakning til Dong-aftale.

- Der er heldigvis opbakning til linjen og det vil sige, at der er opbakning til, at vi støtter op om regeringens linje, siger Annette Vilhelmsen.

SF's landsledelse og partiets folkeringsgruppe har holdt møde om Dong-salget siden klokken 18, og partiformanden er netop kommet ud fra mødet.

- Der var en god drøftelse, og der var et flertal, siger Annette Vilhelmsen.

Hun vil ikke kommentere på, hvor stort flertallet i landsledelsen er.

- Jeg synes, jeg står i spidsen for det projekt, jeg også er valgt til. Aftalen omkring Dong handler også om, at vi gerne vil lave sikre investeringer i grøn energi, siger Annette Vilhelmsen.

Flere SF'ere i baglandet, landsledelsen og folketingsgruppen har de seneste uger ytret kraftig kritik af frasalget af Dong til amerikanske Goldman Sachs.

Skal stemme i morgen

Ifølge DR's politiske korrespondent Ask Rostrup betyder opbakningen fra landsledelsen ikke, at alle problemer nu er løst.

- Nu skal Annette Vilhelmsen så op til folketingsgruppen og finde ud af, om hun har deres opbakning, siger Ask Rostrup.

Opbakningen fra folketingsgruppen er især vigtig, fordi Enhedslisten har stillet et beslutningsforslag om at sætte frasalget af Dong på stand by.

Forslaget skal der stemmes om torsdag i Folketingssalen, og her kan SF-folketingsmedlemmerne så hver især vælge at markere deres utilfredshed med Dong-salget ved at stemme ja til en time out.

Det rykker dog intet ved, at SF sammen med de andre regeringspartier, Venstre og De Konservative torsdag ventes at indgå Dong-aftalen.