SF indkalder minister i samråd om sløjfet rapport om hadforbrydelser

PET har droppet at udgive rapport om hadforbrydelser begået i Danmark i 2014. Fuldstændig uacceptabelt, lyder det fra SF.

Der findes ingen officielle tal over hadforbrydelser for 2014. De nyeste tal er altså fra 2013, og det er ikke godt nok, mener Lisbeth Bech Poulsen (Foto: TORKIL ADSERSEN © Scanpix)

Det er faldet SF for brystet, at PET ikke udgiver sin 2014-rapport om hadforbrydelser begået i Danmark.

Politiets Efterretningstjeneste, PET, har valgt ikke at udgive en rapport om hadforbrydelser begået i 2014. Dermed er der ikke lanceret officielle tal om hadforbrydelser i Danmark siden 2013.

Og det er altså langt fra godt nok, mener man i SF.

- Rapporten er ekstremt vigtigt. Hadforbrydelser er en helt unik forbrydelse, fordi der er en forbrydelse motiveret af religion, hudfarve eller seksualitet. Rapporten giver offentligheden og Folketinget indsigt i hvad omfanget er af hadforbrydelser og dermed hjælper det os til at styrke bekæmpelsen, siger retsordfører i SF, Lisbeth Bech Poulsen.

Nu har partiet så valgt at kalde justistminister Søren Pind i samråd om sagen.

- Hvis vi skal bekæmpe hadforbrydelser, så nytter det ikke noget, at Folketinget handler i blinde. Det håber jeg Søren Pind er enig med mig i, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Siden 1992 har PET modtaget underretninger fra politikredsene om kriminelle forhold med mulig racistisk baggrund rettet mod udlændinge.

I 2009 udvidede man ordningen til at omfatte alle kriminelle forhold med mulig ekstremistisk baggrund - eksempelvis vold eller trusler mod homoseksuelle eller bestemte religiøse grupper.

Facebook
Twitter