SF kalder Løkke i samråd om Danske Bank-skandalen

Partiet frygter for de mulige konsekvenser for dansk økonomi.

SF kalder statsministeren i samråd om Danske Bank. (Foto: Jacob Gronholt-Pedersen © Scanpix)

Skandalen om hvidvaskning i Danske Banks afdeling i Estland kan komme til gøre ondt. Ikke bare på banken, men også hele den danske nationaløkonomi og dermed og så i sidste ende på den enkelte danskers pengepung.

Derfor kalder SF nu statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i samråd om Danske Bank-sagen for at høre, hvilke overvejelser han har gjort sig i forhold til de mulige konsekvenser af skandalen. Det fortæller partiets finansordfører Lisbeth Bech Poulsen.

- Man skal have en god grund, før man kalder statsministeren i samråd. Men sådan som Danske Bank-sagen har udviklet sig, så den kan få konsekvenser for hele den danske økonomi og vores ry og omdømme, så er det nødvendigt.

SF's finansordfører henviser til, at nationalbankdirektør Lars Rohde siger, at afsløringer om mulig hvidvask gennem Danske Bank har skadet tilliden til hele det det danske banksystem.

Hun betegner det som alarmerende, når Danske Bank-skandalen står øverst på dagsordenen ved topmøder i EU, og når Standard & Poors siger, at Danmarks kreditvurdering kan komme under pres.

Samtidig kan amerikanerne beslutte, at man ikke længere vil handle i dollars med Danske Bank som en konsekvens af hvidvask-skandalen.

- Og hvis det sker, så skal staten ind for at redde Danske Bank, som er en SIFI, en systemisk vigtig bank. Derfor er det ikke længere kun et spørgsmål, som vedrører ressortministeren, selvom jeg synes, at Rasmus Jarlov har gjort det rigtigt godt i denne sag.

Lisbeth Bech Poulsen siger, at hun i samrådet håber på at høre statsministeren forsikre om, at han har gjort sig overvejelser i forhold til, hvordan Danmark skal reagere, hvis nogle af scenarierne bliver til virkelighed.

- Som jeg kender Lars Løkke Rasmussen, så er han en mand, der tænker i scenarier og strategier. Han er nødt til at prøve at berolige os og svare på, om de har forberedt noget til at imødegå de her sanktioner. For de kan få meget alvorlige konsekvenser for dansk økonomi og for os allesammen.

I sidste uge var erhvervs- og vækstminister Rasmus Jarlov (K) kaldt i samråd af SF og Enhedslisten om Danske Bank-sagen. Jarlov fastslog, at hvis det kan lade sig gøre, skal Danske Bank skal drages juridisk til ansvar for at have givet Finanstilsynet ukorrekte oplysninger om aktiviteterne i den estiske filial.

Facebook
Twitter