SF-landsledelse godkender regeringens skatteaftale

SF-landsledelse godkender regeringens skatteaftale med Venstre og Konservative, siger partiformand Villy Søvndal efter krisemøde. Kun én var imod.

(Foto: DR)

Efter et knap tre en halv time langt krisemøde her til aften godkendte SF's landsledelse den skatteaftale, som regeringspartiet fredag indgik med Venstre og de konservative.

Kun ét medlem af SF's landsledelse stemte imod.

Alligevel var det ikke nogen helt begejstret partiformand, der mødte pressen efter det lange møde, der blev holdt på Hotel Kong Arthur i København:

Villy: Ærgeligt

- Jeg synes selv, det er ærgerligt, at Enhedslisten ikke var i stand til at udvise større fleksibilitet, sagde Villy Søvndal til DR Nyheder.

Heller ikke kritikken internt i SF er han glad for.

- Nej, det er jeg ikke. Det er også derfor, vi har haft haft brug for den lange diskussion.

Forud for søndagens møde raslede dele af baglandet med sablerne og krævede dels skatteminister Thor Möger Petersens afgang, dels SF's udtræden af regeringen på baggrund af skatteaftalen med højrefløjen.

Undervejs i aftenens forlod blandt andet miljøminister Ida Auken mødet og sagde til den ventende presse, at hun "selvfølgelig" bakker op om skatteaftalen, som hun kalder udmærket.

Blandt andre mødedeltagere hersker der tilfredshed over, at flere nu har fået luft for de frustrationer, som skatteaftalen har udløst mange steder i partiet og dets bagland.

Facebook
Twitter