SF og Alternativet: Public service bliver forringet

Forlydender om beskæringer på Radio24syv, TV2 og DR får SF og Alternativet til at frygte for public service.

Lise Nørgaard under et interview i 2013 på Radio24syv. Radiostationen skal ifølge regeringen klare sig med en tredjedel mindre staten. (Foto: Torben Christensen /Scanpix © Scanpix/Torkil Adsersen)

Regeringens medieudspil bliver efter alt at dømme en besparelse på public service. Sådan udlægger SF og Alternativet de elementer, som flere medier har erfaret.

Der er forlydender om, at statens bidrag til Radio24syv skal skrumpe med en tredjedel og at TV2's regioner skal spare to procent om året. Deri kommer aftalen mellem regeringen og DF om at spare 20 procent på DR.

Lagt sammen mener Alternativets medieordfører, Rasmus Nordqvist, at regeringens udspil er en besparelse på dansk produceret public service.

- Det er desværre en fremtid med mindre dansk indhold. Med mindre public service. Det er den forkerte vej at gå. Vi har behov for at styrke public service. Både for det samfund vi lever i og vores demokrati, siger han.

Også SF's medieordfører, Jacob Mark, er uforstående over for regeringens prioriteringer.

- Det vil gå ud over public service. Det vil gå ud over nyhederne og den kvalitet, som danskerne vil kunne få. Det er den forkerte vej i en tid med mere fake news og dårligere nyheder på sociale medier, siger han.

Kulturminister Mette Bock fremlægger torsdag klokken 13 hele regeringens medieudspil. Det nuværende medieforlig udløber med 2018.

/ritzau/

DR.dk og DR2 sender regeringens fremlæggelse af medieudspillet live fra kl 12:55.