SF og R: Fantastisk magtarrogance at regeringen ignorerer folketingsflertal

Det er fuldstændigt uhørt, at regeringen stadig vil gennemføre besparelser på ulandsbistanden, mener de to partier.

Holger K. Nielsen (SF) mener, det er uhørt, at regeringen er ligeglad med et flertal i folketinget. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Det er både arrogant og helt utroligt, at udenrigsministeren vælger at ignorere det folketingsflertal, der ønsker at annullere besparelserne på 1,4 milliarder kroner på ulandsbistanden.

Det siger SF's udenrigsordfører, Holger K. Nielsen.

- Det er fuldstændig uhørt og et udtryk for en arrogance, som er uværdig for en regering, når ministeren siger, at han er fuldstændig ligeglad med et folketingsflertal, siger han.

Og han bliver bakket op af udenrigsordfører hos De Radikale Martin Lidegaard.

- Jeg synes, det er et udtryk for magtarrogance. Det er uhørt at behandle et folketingsflertal på den måde uden nogen grund til at gøre det:

- Det er et udtryk for, at dansk udenrigspolitik er ved at ligge i ruiner, siger han.

Gjorde SR-regering det samme?

Det var SF, som havde fremsat et beslutningsforslag om at annullere besparelserne. Og da De Konservative valgte at undlade at stemme, kom regeringen i mindretal.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) forsvarede sig i dag med, at den tidligere regering ligeledes valgte at ignorere et flertal så sent som i maj 2014 i en sag om dansk børnecheck til EU-borgere.

Men de to sager kan ifølge Holger K. Nielsen ikke sammenlignes.

- Det er en helt anden situation. Hvis man havde fulgt flertallet mod regeringen dengang, var man kommet på kant med EU-lovgivningen og ud i nogle ulovligheder, og det er der ikke tale om her, siger han.

Han garanterer, at SF ikke vil glemme denne sag, og tilføjer samtidig, at partiet nu vil vurdere, om de skal fremsætte et mistillidsvotum til regeringen.

De konservatives udenrigsordfører, Naser Khader, har afvist at stemme for et mistillidsvotum - og dermed er muligheden for at regeringen vælter ikke til stede.

Facebook
Twitter