SF-top tager kritik af offentlighedsloven til efterretning

SF-baglandet har på partiets landsmøde vedtaget, at SF skal modarbejde dele af den nye offentlighedslov.

Kritikken bliver taget til efterretning.

Det siger SF-toppen, efter partiets bagland søndag på SF-landsmødet vedtog en kritik af den nye offentlighedslov.

Udtalelsen påtvinger partiformand Annette Vilhelmsen til at modarbejde dele af den udskældte offentlighedslov, som et flertal i SF-baglandet mener indskrænker demokratiet.

- Jeg er glad for, at vi nu har fået en god landsmødeudtalelse, og det giver os et godt afsæt til arbejdet det kommende år, siger Annette Vilhelmsen.

Med udtalelsen trumfer baglandet dermed SF-toppen, som ellers hidtil har fastholdt, at SF går fuldt ud ind for offentlighedsloven.

Lovforslag er allerede 1.behandlet

Offentlighedsloven er allerede blevet 1.behandlet i Folketinget, og dermed bliver det svært for SF at ændre noget som helst, siger partiets politiske ordfører Jonas Dahl.

- SF står selvfølgelig bag regeringens politik, og her og nu har jeg svært ved at se, hvordan vi kan gøre noget konkret med et lovforslag, der allerede er fremsat, siger Jonas Dahl.

I Folketinget er Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Enhedslisten stærke modstandere af den nye offentlighedslov, og de tre partier har længe kæmpet for at forhindre, at loven bliver gennemført.

SF-baglandets vedtagelse er et vigtigt signal, siger Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper.

- Jeg synes, det er rigtig flot af SF-baglandet, at de har vedtaget udtalelsen. Jeg håber, at det nu får Socialdemokraternes bagland og baglandet hos De Radikale til at fortsætte presset, siger Pernille Skipper, retsordfører for Enhedslisten.

Modsat Jonas Dahl tror Pernille Skipper ikke, at løbet allerede er kørt.

- I alle regeringspartier er der modstand i baglandene, og selv i Venstre og hos De Konservative er der modstand, siger Pernille Skipper, som også henviser til, at mere end 70.000 danskere har sat deres underskrift mod loven.