SF trækker sin støtte: Afviser et stort lønhop til politikere

Hverken SF eller EL kan acceptere, at folketingspolitikerne står til at få en lønsstigning på 15 procent.

Kilder siger til Politiken, at Vederlagskommissionen vil foreslå en klækkelig lønforhøjelser til de folkevalgte, men det vil EL og SF ikke være med til. (Foto: MATHIAS BOJESEN © Scanpix)

Det er fuldstændig ude af proportioner, at folketingsmedlemmer og ministre står til at få 15 procent mere i løn, som Vederlagskommissionen ventes at foreslå.

Sådan lyder det fra SF, som ellers tidligere har givet håndslag på at stemme for kommissionens anbefalinger i et bredt flertal.

- Det er alt for store lønstigninger i en situation, hvor vi stadig er på kanten af en krise. Almindelige lønmodtagere har fået meget, meget små stigninger, hvis overhovedet nogen, de senere år. Så skal politikere da heller ikke have store markante lønstigninger, siger finansordfører Jonas Dahl.

Flere kilder i og uden for Vederlagskommissionen med kendskab til ekspertgruppens anbefalinger siger til Politiken, at både ministre, folketingspolitikere og borgmestre står til at få en lønstigning.

Til gengæld forventer man også at ændre politikernes pensionsordninger, så de mere minder om en almindelig arbejdsmarkedspension.

Enhedslisten kalder det urimeligt og forkert at hæve de folkevalgtes løn.

- Det er grundlæggende forkert, uretfærdigt og hyklerisk, når de samme politikere med den anden hånd skærer i kontanthjælpen, i dagpengene og hæver pensionsalderen for almindelige mennesker, siger næstformand Pernille Skipper.

/ritzau/

- Det er alt for store lønstigninger i en situation, hvor vi stadig er på kanten af en krise, siger Jonas Dahl.Hverken...

Opslået af DR Nyheder på 6. januar 2016