SF: Venstre er et bondeparti, der lever i fortiden

Regeringen får hård kritik for at øge udledningen af CO2 i finanslov og vækstudspil.

- Venstre er et bondeparti, som ikke tænker på fremtiden, siger SF-formand Pia Olsen Dyhr. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Regeringens klimapolitik skader Danmark og skuer alt for meget bagud.

Så hård er kritikken fra SF, efter at et svar til Folketinget har vist, at den samlede effekt af finansloven og regeringens vækstudspil vil betyde en øget udledning af drivhusgasser på 600.000-700.000 ton CO2 i 2020.

- Venstre er et bondeparti, som ikke tænker på fremtiden, men kun lever i fortiden. Og det tyder på, at regeringen har besluttet, at vi ikke længere skal gå ned ad den grønne vej. De er religiøst imod grønne tiltag, og det skader Danmark, siger partiformand Pia Olsen Dyhr.

Hun mener, at regeringens nuværende klimakurs får markante konsekvenser for danske virksomheder, der arbejder med grøn teknologi.

- De får sværere ved at være dem, der leverer løsningerne i verden, hvis Danmark sakker bagud. Vi lever af grøn teknologi - næsten 80.000 er ansat i den grønne industri. De job har vi blandt andet, fordi vi har været på forkant med klimaløsninger. Det ser det ikke ud til, at vi skal være i fremtiden, siger SF-formanden.

I svaret fra energi- og klimaministeren er der ikke taget højde for den eventuelle øgede udledning, der vil følge af regeringens bebudede landbrugspakke. Pia Olsen Dyhr frygter det værste.

- Der er ingen tvivl om, at de elementer, de ikke har regnet ind, får konsekvenser for vores CO2-udslip. Så Danmark kommer til at være et af de få lande i verden, der går i den forkerte retning i forhold til at bidrage til et bedre klima, og det er skandaløst, siger hun.

Facebook
Twitter