SF: Vi har været berøringsangste i udlændingedebatten

SF's formand mener, at venstrefløjen har svigtet i debatten om overgreb og kvindeundertrykkelse.

SF-formand Pia Olsen Dyhr erkender, at hun har undladt at diskutere reelle problemer i forbindelse med indvandringen. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Venstrefløjen har været for berøringsangste i debatten om bestemte dele af integrationen, mener SF's formand, Pia Olsen Dyhr.

Sammen med en række feminister og venstrefløjsdebattører kritiserer hun i Jyllands-Posten netop venstrefløjen og feministkredse for ikke at turde gå åbent ind i debatten om sammenhængen mellem kultur, etnicitet og seksuelle overgreb.

Ifølge Pia Olsen Dyhr er mange på venstrefløjen bange for at hælde vand på deres modstanderes mølle, og derfor diskuterer de ikke de reelle problemer.

- Jeg er selv venstreorienteret, men jeg er bange for at blive spændt for racisternes vogn ved at kritisere og påpege problemer i indvandringen. Jeg synes, venstrefløjen og feministerne er for berøringsangste. Det gælder også mig selv, siger hun.

Et problem er, at piger i dele af indvandrermiljøet ikke må komme på lejrskole med deres klassekammerater eller gå med deres brødre til fest.

- Der er også et syn på danske kvinder som letsindige, hvis de går alene i byen. Og det er ikke acceptabelt i et samfund, hvor vi hylder, at alle skal være lige og frie, siger SF'eren.

Enhedslistens Pernille Skipper erkender, at debatten er svær, men afviser at være berøringsangst.

/ritzau/