SF vil bekæmpe bilkørsel ved skoler

Som led i en ny tryghedspakke foreslår partiet bilfri zoner eller stopforbud og hastighedsgrænse på max. 20 kilometer i timen ved skolerne.

Det var i dag første skoledag. Og ikke blot børnene, men også biltrafikken er tilbage fra ferie.

Det har SF's trafikordfører Pia Olsen Dyhr det selv svært med, når hun sender børn af sted til Brønshøj Skole i København. Her bliver mange børn afleveret i bil:

- Så holder de jo her og lukker hele gaden til, og det bliver utrolig farligt for de børn, der kommer gående eller på cykel, siger Pia Olsen Dyhr.

Del af tryghedspakkeSF vil sætte en stopper for biltrafikken. I en tryghedspakke, partiet fremlægger på sit sommergruppemøde i morgen, foreslår det bilfri zone eller stopforbud i en radius omkring skoler i byerne. Og ved alle skoler skal der i en radius på 500 meter være hastighedsbegrænsning på 20 kilometer i timen.

For biler hører ikke til ved skoler, mener Pia Olsen Dyhr:

- Når nogle forældre begynder at køre deres børn i skole, så gør det næste hold forældre det også, fordi det begynder at blive farligt for børnene at komme på cykel eller komme gående. Så det er sådan en ond cirkel, vi skal have brudt, siger hun til TV AVISEN.

Cyklistforbund støtter - partier skeptiskeDansk Cyklistforbund støtter hovedlinjerne i SF's udspil og vil prøve flere af elementerne af ved et forsøg, der kører til efteråret. Men flere af de øvrige partier på Christiansborg er skeptiske:

- Jeg synes, SF går for langt med det her forslag, siger den konservative trafikordfører Henriette Kjær. Hun mener, børn skal have mulighed for at blive kørt i skole. For eksempel når forældrene er skilt og den ene bor langt væk.

Den socialdemokratiske trafikordfører Magnus Heunicke frygter også konsekvenserne af barriererne for biltrafikken omkring skolerne:

- Så bliver det næsten umuligt at få hverdagen til at hænge sammen for de mange danskere, som bor tæt på skolerne, siger han til TV AVISEN.

Bilfri zone omkring skoler - hvad mener du?