SF vil fordoble bøder til firmaer, som ikke ansætter elever

Virksomhederne skal fremover betale en bøde på op til 54.000 kroner for ikke at ansætte nok elever, mener SF.

- Arbejdsgiverne er født i trillebørens tegn: De skal løftes og skubbes, før de flytter sig, siger SF's politiske ordfører Karsten Hønge. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Alt for mange virksomheder ansætter ikke nok elever, og derfor skal de fremover betale langt større bøder end i dag, mener SF. I dag får virksomheder en bøde på op til 27.000 kroner for ikke at ansætte nok elever.

Men fremover skal der vanke dobbelt så store bøder, så virksomhederne må punge ud med 54.000 kroner for ikke at ansætte elever, lyder det fra SF's politiske ordfører Karsten Hønge.

- Vi må slå hårdere til og fordoble bøderne. Arbejdsgiverne er født i trillebørens tegn: De skal løftes og skubbes, før de flytter sig. Og det gør de, hvis de får meget ondt i baglommen, hvor deres pengepung sidder, siger Karsten Hønge.

Udmeldingen kommer i kølvandet på en ny opgørelse, som viser, at over 40.000 virksomheder har fået en bøde for ikke at ansætte nok lærlinge.

- På et eller andet tidspunkt tager arbejdsgiveren vel kuglerammen frem og siger, okay nu koster det så meget at lade være med at tage det samfundsmæssige ansvar, og sørger for, at der er praktikpladser nok, siger Karsten Hønge.

Minister vil lave helt om

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) glæder sig til at tale med SF om forslaget – men hun mener dog ikke, det er vidtrækkende nok.

- Det kan godt være, at man skal fordoble bødestørrelsen. Og det kan godt være, at man skal gøre alt muligt af det, som vi plejer at gøre. Også. Men jeg tror simpelthen, at vi samtidig bliver nødt til at gå mere grundlæggende til værks.

- Den her problemstilling er så alvorlig, at der skal langt tungere redskaber op af redskabskassen end bare at fordoble bødestraffen, siger Pernille Rosenkrantz-Theil, der dog ikke kommer med nogen konkrete løsningsforslag.

- Det må vi jo snakke med partierne og arbejdsmarkedets parter om. Men jeg har selvfølgelig nogle modeller, som jeg leger med i mit hoved, siger ministeren.

DA afviser højere bøder

Også i fagbevægelsens top lufter man ønsker om højere bøder til virksomhederne.

- Hvis den nuværende bødestørrelse ikke er stor nok, så må vi jo kigge på det. Vi skal have oprettet flere praktikpladser, siger næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation Ejner K. Holst.

Men større bøder er den helt forkerte vej at gå, mener virksomhedernes talerør.

- Vi har en trepartsaftale, som kun har kørt i et år. Og når vi overpræsterer så kraftigt i 2018, som det er tilfældet, så er der ikke meget logik i at hæve bødestørrelsen, siger uddannelses- og integrationschef i Dansk Arbejdsgiverforening Jannik Bay.

Han henviser til, at virksomhederne i 2018 oprettede 3.000 ekstra praktikpladser – hvilket er 900 flere praktikpladser end det blev aftalt i trepartsaftalen.

Erhvervsskolernes Elevforening foreslår at differentiere bøderne, så de store virksomheder skal betale mere i bøde per lærling, de ikke ansætter, end de små firmaer.

- 27.000 kroner er mange penge for en lille mester, men det er ikke lige så meget for en stor mester, siger murerlærling Maja Mørk, der er formand for Erhvervsskolernes Elevforening.

Ifølge de seneste tal fra Undervisningsministeriet mangler 8.500 en praktikplads.

Højere bonus

Bøde-ordningen blev indført i forbindelse med trepartsaftalen mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter i 2016. Og ved den lejlighed slog daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fast:

- Dem, der ikke løfter opgaven, som de kunne, de kommer altså til at betale.

Samtidig blev der indført en bonusordning, som belønner virksomheder der ansætter mange elever. De penge kommer netop fra de bødekroner betalt af virksomheder, som ikke ansætter nok elever. 18.869 virksomheder fik sidste år en kontant bonus. Og den bonus må gerne være større, mener SF.

Partiet vil desuden skærpe kursen ved at fastslå, at offentlige virksomheder ikke må arbejde sammen med virksomheder, som ikke ansætter elever.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter