SF vil hæve straffen for trusler fra to til fire år

Flere partier i Folketinget melder sig positive over for forslaget.

"Hvad er forsamlingsfrihed, ytringsfrihed og frie valg, hvad er det værd, hvis det ender med at være truslernes tyranni, der ligesom overtrumfer demokratiet," siger retsordfører for SF, Karsten Hønge. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)

Det er gået "grassat med trusler" mod personer, som blander sig i den offentlige debat.

Sådan lyder det fra SF's retsordfører, Karsten Hønge, der håber at kunne bidrage til at sætte en stopper for truslerne med et beslutningsforslag, der skal førstebehandles i folketingssalen i dag, skriver Berlingske.

- Vi foreslår helt konkret, at strafferammen går fra to år og op til fire år. De her trusler er i flere situationer klart at sammenligne med vold – det er bare psykisk vold. Og så foreslår vi også, at man tager bedre hånd om ofrene, uddyber Karsten Hønge til DR Nyheder.

Både Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, og Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod, fortæller til Berlingske, at de er positivt stemt for forslaget.

Karsten Hønge selv mener, at fire års fængsel for trusler er fair, fordi der er tale om psykisk vold.

- I de værste tilfælde giver det her ar for livet for de mennesker, det går ud over. Det er det ene argument. Men det andet er også, at vi skal værne om kernen i demokratiet – altså hvad er forsamlingsfrihed, ytringsfrihed og frie valg. Hvad er det værd, hvis det ender med at være truslernes tyranni, der overtrumfer demokratiet, siger han.

Venstre er positive

Hos regeringspartiet Venstre gør retsordfører Preben Bang Henriksen det klart, at partiet også er positivt stemt for at kigge på straffen for trusler.

Derfor vil partiet nu gå åbent ind i dialogen, når forslaget når Folketingets retsudvalg.

- Det eneste forbehold er, at der allerede sidder en ytringsfrihedskommission, som vi er lidt bange for at træde over tæerne. For det hjælper jo ikke at sætte den i sving med at kigge på netop de her forhold og så gå ind og lovgive henover hovedet på dem, siger han.

- Men det er teknik, og det tror jeg, at vi finder ud af, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk