SF vil have integrationsydelsen afskaffet

SF vil skaffe politisk flertal for at afskaffe den nye og lavere integrationsydelsen. Ydelsen er sat ned, for at motivere nytilkomne til at få arbejde. Mange kommuner har måttet give ekstrahjælp til familier, der ikke kan få pengene til at slå til.

Blot et lille halvt år efter at regeringen indførte en særligintegrationsydelse til nytilkomne flygtninge og indvandrere,arbejder SF på at få den afskaffet.

Integrationsydelsen, som er lavere end kontanthjælp, skalmotivere de nytilkomne til at skaffe sig et arbejde.

Men SF mener, at den seneste tids eksempler fra flere kommuner istedet viser, at de nytilkomne tvinges til at gå tiggergang, for atfå ekstra hjælp.

Samme beløb som kontanthjælp

SF mener, at nytilkomne bør havde det samme i kontanthjælp somfolk, der har boet i Danmark i syv år eller mere, siger SF'sudlændingeordfører, Kamal Qureshi.

Integrationsydelsen giver et ægtepar med to børn 10.906 kronerom måneden. Til sammenligning får et dansk par med to børn 21.718kroner. Dog må personer på integrationsydelse beholde en del afdet, de tjener, hvis det lykkes dem at skaffe et deltidsjob.

Hjælp til vintertøj

Hedensted og Juelsminde har måttet give ekstra hjælp til alle defamilier, som de to kommuner har modtaget siden 1. juli, oplyserintegrationschef Olav Thornøe. De har fået boligtillæg, penge tilbuskort til sprogskolen og penge til vintertøj og medicin.

Samme erfaring har Vagn Ry Nielsen (S), der er borgmester iHorsens og formand for socialudvalget i KommunernesLandsforening.

- Med så lav en ydelse var det til at forudse, at der villeblive problemer, siger han.

Næppe politisk flertal

Det er dog tvivlsomt om SF kan få regeringen og Dansk Folkeparti påandre tanker.

- Kommunerne bør gøre en ekstra indsats for at skaffeudlændingene småjob i stedet for at give dem ekstra ydelser, sigerVenstres ordfører Birthe Rønn Hornbech.

Samme holdning har Dansk Folkepartis næstformand PeterSkaarup:

- Ydelsen er sat så lavt for, at det skal kunne betale sig atarbejde. Vi vil ikke være med til at sætte ydelsen op, sigerhan.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter