SF'er annoncerer for købesex

SF'er har indrykket falske sexannoncer i Ekstra Bladet. Halvdelen af de mænd, der svarede, ville købe sex, selvom kvinderne i annoncen var ofre for menneskehandel.

SF har indrykket falske annoncer i Ekstra Bladet. Halvdelen af de mænd, der svarede, ville købe sex, selvom kvinderne i annoncen var ofre for trafficking.

Det er overhovedet ikke noget problem. Det skal jeg jo ikke blande mig i. Det er fint.

Sådan lyder nogle af reaktionerne fra en række mænd, der ringer på en sexannonce og får at vide, at kvinden er handlet, altså er solgt til sexindustrien.

Det er SFs Kamal Qureshi, der har indrykket annoncen i Ekstra Bladet. Målet er netop at påpege, at en del af problemet med kvinder, der bliver handlet til sex, ligger i, at mændene ser gennem fingre med det.

Det skal jeg jo ikke blande mig i

Annoncen var indrykket i Ekstra Bladet i denne uge, og den fik 14 mænd til at henvende sig. De fik tydeligt at vide, at de prostituerede alle var ofre for menneskehandel. Alligevel ville syv af mændene stadig gerne købe sex hos kvinderne.

SF'eren har lavet skjulte optagelser med de interesserede købere.

- Det skal jeg jo ikke blande mig i, siger en af mændene på båndet.

SF'er: Kunderne er problemet

Det er SFs Kamal Qureshi og organisationen Safe and Alive, der står bag den falske annonce og telefonoptagelserne.

- Vi har jo dagligt kvinder, der bliver handlet som sexslaver 100 meter fra der, hvor vi bor. Det er vigtigt, at vi viser folk, at de her folk eksisterer, siger Kamal Qureshi til DR Nyheder.

Han peger på, at problemet er umuligt at slippe af med, når der er kunder, der vil betale.

- Så længe der er kunder, så længe er der nogen, der vil sælge det. Så det er vigtigt at påpege det her som et afgørende problem i kampen mod trafficking, siger han.

K: Hvor er respekten?

Også retsordfører for de Konservative, Tom Behnke, er forarget.

- Jeg troede, at kunder hos prostituerede trods alt havde repsekt for, at det var et andet menneske, som man godt kan respektere. Det er rystende, at folk kan have en så dårlig moral, siger han til DR Nyheder.

Ifølge både SF'eren og K er problemet, at kunderne normalt vælger at se bort fra, om kvinderne er handlede.

- Der er mænd, der ringer ind på annoncer, og de køber de her kvinder, og de eksisterer som sexslaver, men vi ser dem bare ikke, siger Kamal Qureshi fra SF.

Rigspolitiet vurderer, at der er omkring 2500 udenlandske prostituerede i Danmark, og at en stor del af dem på en eller anden måde er udsat for menneskehandel.

Du kan se mere om de falske annoncer i TV Avisen klokken 18.30.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532ac42ea11f9d09b43e0b0dhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532ac42ea11f9d09b43e0b10http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532ac42ea11f9d09b43e0b13

Facebook
Twitter